Az internet évi 100 napunkat veszi el, a 2020-as design trendek viszont segíthetnek

Nézzünk szembe a sokkoló ténnyel, évi 100 napot töltünk az interneten. Az átlagos internetes felhasználó napi 6 óra 43 percet tölt el online, ami éves szinten 100 napnak felel meg. A rengeteg interneten töltött idő annak (is) a következménye, hogy rengeteg felesleges tartalom, értesítés és a weboldal ablakok szinte végtelen sora versenyez a figyelmünkért. Weboldal tulajdonosként a nagy zajban azzal tudunk kitűnni, ha a weboldal látogatót állítjuk a középpontba és egyszerű, értékes és érdekes módon adjuk át neki a keresett információt. Az interneten levő cégeknek pedig követniük kell a változtatásokat, hiszen az intuíció és az egyszerű felhasználás a nyerő. Ezért a webdesign trendek is szerencsére végre felvették a kesztyűt és ebbe az irányba mutatnak az idén. A weboldal designban az úgynevezett funkcionális design a nyerő, de vajon a több vagy a kevesebb a jobb a weboldal készítésnél?

A legújabb webdesign trendek követése egy újfajta vonzerőt kölcsönözhet a termékünknek vagy szolgáltatásunknak. Véleményem szerint a weboldalak világát az alábbi trendek fogják formálni az idén.

Elvont illusztrációk és rajzok a designban

A rajzok helyett már az olyan elvont illusztrációk a nyerők, amelyek jelentésén gondolkodni kell. A fejtörők megoldásával a dopamin termelésünk fokozódik és a látott információk jobban elraktározódnak.

A design fenegyereke, a Mailchimp

Geometrikus design

A geometria ezentúl már nem csak a középiskolai matematikaórán, hanem a webdesignban is egyre gyakrabban elő fog fordulni. A szimmetria, a sarkosság és a hirtelen átmenetek kiválóan alkalmasak az információk gyors és több nézőpont szerinti bemutatására.

Lakberendezés design újragondolva

Videó hero fejlécek design

A videók hatékonyak, sokatmondóak és érdekesek. Nem véletlen, hogy ez a trend már korábban is velünk volt, csak a mobil térnyerése lassította, hiszen a korlátos mobilhálózati sávszélességek eddig valamennyire gátat szabtak az elterjedésének, de az 5G és a korlátlan mobilinternet csomagokkal már semmi sem védheti meg weboldalakat a mozgóképek előretörésétől. (Hollywood in da house)

A Noel Heschung weboldala interaktív videó és animáció kombinációja

Görgetés generált webdesign

Végül pedig, a személyes kedvencem, amelyik az ún. parallax effektust használja. Kiválóan alkalmas a történetmesélésre figyelemfenntartó módon.

Az AirPod oldala elképesztő hatásos

Webdesign trendek összefoglaló

Az évi 100 internetes napunk hasznos eltöltésében végre-valahára az internetes design is a segítségünkre siet. A trendek a felhasználóbarátság felé fordultak. Ezért, ha weboldal készítés meglépésén gondolkodsz vedd ezeket a trendeket figyelembe. Ha bővebben olvasnál róluk, akkor itt a helyed.