Az ingatlanvásárlás izgalmas kalandozás vagy horrorisztikus lidércnyomás?

A legtöbben, ha azt halljuk, hogy ingatlanvásárlás, akkor főleg a lehetséges problémák, nehézségek tolakodnak előtérbe elménk színpadán. Pedig legyen szó eladó házról vagy lakásról, Budapesten vagy máshol, olyan lehetőség kapujában állhatunk, ami a jövőbe invitál és a puszta befektetés tényén jócskán túlmutat.

Használt vagy újépítésű eladó ház Budapest körzetében a legkeresettebb?

Túl a téglákon és a betontömbökön az ingatlan beruházás felelős, ugyanakkor abszolút örömteli döntés. Napjainkban rengetegen kutatnak ideális ház után a fővárosban, ami így első ránézésre eléggé homályba vesző feladatnak tűnhet. Hiszen az árak az egekben járnak, még a használt variációk esetén is. Vagy mégsem?

Azért a kép korántsem ennyire fekete-fehér. A használt házak egyetemben az újépítésű alternatívákkal nagyon is kelendőek. Az érdeklődés mértéke tehát nem csappant meg az elmúlt esztendőkben, miközben az árak a meredek felfelé ívelés után inkább csökkenő tendenciát mutatnak.

A házak világán túl, az eladó lakás Budapest területén szintén sokak által figyelemmel kísért kategória. Itt még szélesebb a paletta, már ami a lehetséges “jelentkezők” milyenségét illeti. A panel lakásokon túl a társasházakban megbújó kuckók is kedveltek. Ráadásul egyre több az olyan lakás, melyhez kicsi udvarrész is tartozik – vagy közös, vagy egyéni bejárású formában. Akár a belváros szívében is, ami nem mindennapi jelenség ez kétségtelen.

Budapesten belül hova érdemes költözni?

Na ez az a kérdés, ami nagyjából megválaszolhatatlan. Általános értelemben legalábbis. Hiszen az optimális helyszín függhet a munkahelytől, az iskolától, az egyéb szabadidős programoktól és természetesen nem utolsó sorban az anyagi keretektől. Mivel a tömegközlekedés gördülékeny feltételeket kínál az utazáshoz, így a látszólag nagyobb távolságok is átívelhetőek.

Az eladó ház Budapest külterületén az egyik legjobb fogás, hiszen így a nyugalom is elkönyvelhető, a kertes lét mellett többek között. Ekkor az autós közlekedés kikerülhetetlen, tehát érdemes az utak kiépítését is figyelembe venni a választásnál.

Az eladó lakás Budapest szívében szintén nagyszerű és költséghatékony megoldás, ha fontos szempont a szó szerinti centrumban maradás.