Az argán olaj hajra a kondicionálás királya

Az argán olaj hajra a kozmetikai ipar egyik “üdvöskéje”, ami pozitív tulajdonságai láttán egy cseppet sem meglepő. Hajnövesztés a célod vagy a hajhullás megállítása, a korpa kezelése? Sokrétű, ugyanakkor mindennapi problémák ezek, melyekre létezik megoldás. Igen, jól gondolod a marokkói argán olaj személyében!

Az argán olaj hajra kedved szerint alakítható

A hordozóolaj, mint szakkifejezés kulcsfontosságú jelen cikkünkben, hiszen az argán olaj pontosan ebbe a kategóriába sorolható. Na, de mit is jelent mindez, különösen a gyakorlati életben?

A hordozóolajat a kozmetikai iparban, mint összetevőt használják. Azaz önmagában ugyanolyan eredményesen alkalmazható, mint mondjuk illóolajjal keverve. Tehát némi kreativitással és hozzáértéssel akár saját kozmetikumokat is létrehozhatsz, egyéni igényeidnek megfelelően.

Az már fogósabb kérdés, hogy milyen illóolajra érdemes voksolnod?

A levendula a nyugalom, a béke megteremtője, az eukaliptusz élénkít, pezsdít, de maradva a hajápolás témájánál a rozmaring kitűnő döntés. Hajnövesztő, hajregeneráló tulajdonságain kívül a hajhullás, hajelvékonyodás megakadályozásában is az élen jár. A hajhagymák eredményes stimulálásával, serkentésével a hajszálak növekedése, erősödése természetes módon beindulhat.

Ellenjavallat egyedül magas vérnyomással és epilepsziás rohamokkal küzdők esetén ismert.

De, visszatérve az argán olaj hajra gyakorolt pozitív hatásaihoz. A marokkói nők “csodafegyvereként” is emlegetett anyag bővelkedik E vitaminban és esszenciális zsírsavakban.

A legtöbb olajtól eltérően nemcsak a hajvégeket ápolja, hanem a fejbőrről is gondoskodik.

A marokkói arany (hogy egy újabb becézésével rukkoljunk elő) simává, fényessé, ragyogóvá, puhábbá varázsolja a hajszálakat. Kutatókat is foglalkoztatta ez a téma, s a vizsgálódások során kiderült, hogy az argán olaj képes helyreállítani a roncsolt hajszerkezetet, továbbá jelentős DHT blokkoló hatása van, és rendkívül magas az antioxidáns tartalma.

Az argán olaj hajra és fejbőrre egyaránt alkalmazható?

Igen. Bátran élhetsz a készítmény komplex jótékony hatásaival. Akár önmagában használva (fejpakolásként például), akár a hajbalzsamodba, samponodba keverve ragyogó szolgálatot tehet neked!