Ajándékötletek karácsonyra férfiaknak

Tartozzunk bármelyik nemhez, születésnap vagy évforduló közeledtével rájövünk, nem is olyan egyszerű dolog egy férfinak ajándékot vásárolni. Meglepetést okozni egy olyan ajándékkal, ami számára nem unalmas és szívből örül is neki, meg aztán pláne. A fiatal fiúk esetében persze sokkal könnyebb a helyzet, nincs olyan fiúgyermek, aki ne örülne a legónak, vízi pisztolynak, vagy éppen valamelyik kedvenc szuperhőse által ihletett mesefigurának. Sokkal macerásabb a helyzet, ha a megajándékozni vágyott férfi már felnőtt. A legtöbben tudják, hogy a dolog kemény dió, de nem lehetetlen vállalkozás. Cikkünkben nemcsak körbejárjuk a kérdést, de felsorolunk néhány olyan egyedi ajándékötletet is, amivel örömet szerezhetünk nekik.

A megfelelő karácsonyi ajándékhoz ismerni kell!

Gyakran halljuk a médiából, hogy karácsonyi ajándéknak legjobb a személyre szabott meglepetés, ám ha erre nincs ötletünk, akkor sem kell elkeseredni.Még mielőtt elkezdjük az áruházak polcait nézegetni, esetleg az internetes webáruházak kínálatát böngészni, mindenképp gondoljuk végig azokat a dolgokat, amiket tudunk róla, magyarán: milyennek is ismerem őt? A férfi karácsonyi ajándékának megválasztásakor döntő lehet az életkora, ugyanis az esetek döntő többségében egészen más ajándéknak örül egy tinédzserfiú, vagy egy középkorú férfi. Arra persze mi sem tudunk választ adni, amikor információval nem rendelkezünk a megajándékozott férfiról,például az olyan esetekben, amikor – például egy családi bemutatás előtt – épp az ünnepek alatt fogunk vele először találkozni.

Mi a munkája, milyen a stílusa?

A karácsonyi ajándék kiválasztásánál nagyon nagy segítséget jelenthet a férfi munkája is, ajándékozhatunk neki valami olyan dolgot, ami a munkája során hasznos számára. Férfija válogatja, de persze ennek az ellenkezője is igaz lehet. Nagyon kellemetlen tud lenni ugyanis, amikor szakavatott férfi „szemét próbáljuk meg kiszúrni” valamilyen olcsó bóvlival. A legjobb persze az lenne, ha ismernéd a stílusát. Ha egy könnyed, vicces, kalandvágyó emberről van szó, akkor másra lesz szükségünk, mintha egy szigorú életviteli elveket való, komoly emberről beszélünk.Amennyiben ismerjük a férfi hobbiját, gyakorlatilag meg van oldva a kérdés, persze ebben az esetben sem árt óvatosnak lenni,hiszen könnyedén elveszhetünk a hobbijához kapcsolódó apróságok között. Ezekben az esetekben érdemes szakember segítségét kérni, akár ismerősi körből, akár a boltban, hogy mi lenne a megfelelő választás. Ha van rá módod, kis csellel tudd meg, hogy amit kinéztél, az biztos, hogy nincs még meg neki. Mindenképpen legyen tehát egy támpontunk, hogy milyen nagyságrendű ajándékot szeretnénk. Ugyanis egy szívünkhöz közel álló férfinak más jellegű ajándékot szeretnénk adni, mint egy munkahelyünkön tartott karácsonyi ünnepség során.

Nézzük a konkrétumokat!

Amennyiben karácsonyi ajándékban gondolkodunk férjünk, párunk, édesapánk, fiútestvérünk vagy éppen egy jó barátunk számára, lepjük meg valamilyen utazási felszereléssel, táskával vagy bőrönddel, de gondolkodhatunk egyedi ajándék készletben is férfiaknak. A férfiak többsége rendkívül szeret a számítógépes szaküzletben nézelődni, ilí módon sokan közülük kifejezetten örülnek valamilyen informatikai eszköznek a fa alatt. Ne feledjük, vannak közöttük meglehetősen drága eszközök is és persze olyanok, amik pár ezer forintért már kaphatóak. Ilyen lehet egy az ár-érték arányban megfizethető csuklótámaszos egérpad, különleges külsejű pendrive-ok, telefonhoz csatlakoztatható hangszórók, laptophűtők, fényképezőgéphez használt mini állvány, memóriakártya számítógéphez, telefonba vagy fényképezőgéphez, de ilyen lehet egy a férfi ízléséhez választott jó laptoptáska is.