Absztrakt megoldások a lakberendezésben

Az absztrakt művészetet, non-figuratív művészetnek is szokták nevezni. Ez a művészeti stílus ma már a lakberendezésben is képviselteti magát, így egyre extrémebb tárgyak, kiegészítők és dekorációs elemek látnak napvilágot. Ez a művészeti ág kissé elvont, szokatlan és abszurd elemeket is tartalmaz, vagy az egész alkotás összességében nem mindennapi, különleges. Lakásunkban, szintén helyet kaphatnak ezek az absztrakt lakberendezési elemek, mint például egy-egy bútordarab, festmény, vagy éppen lámpa.

Absztrakt festmény a lakásban

Az absztrakt lakberendezési tárgyak, így az absztrakt festmények is, mintegy szabadságot adnak a lakásunk berendezése során, hiszen itt nem kell alkalmazkodnunk szabályokhoz, és semmi sem köt minket gúzsba, bármit feltehetünk falra, bármilyen bútort választhatunk a nappaliba. Az absztrakt festményeken a színek és az alakzatok nem alkotnak egységet, mégis nyugtatólag hatnak ránk, így mindenképpen érdemes azokkal kísérletezgetni az otthonunkban.

Absztrakt bútorok az otthonunkban

Mint ahogyan az absztrakt festmények, úgy az absztrakt bútorokkal berendezett lakás sem nyomaszt bennünket azzal, hogy minden pontosan a helyén legyen és az úgynevezett lakberendezési szabályoknak megfeleljen. Az absztrakt bútorok nem csupán különlegesek, de nagyon extrémek is, mint ahogyan általában az ilyen lakás tulajdonosai is. Az absztrakt búrok eltérnek a megszokottól, de akármilyen fura bútorral is találkozunk, bizonyára elnyeri a tetszésünket, mint ahogyan ez a kávézóasztalka is, amely nem mindennapi és egyedi tervezéssel bír. A tömör fából készült asztal ellentéteket vonultat fel azzal, hogy a fa természetessége találkozik a kivitelezés során használt geometriai elemekkel.

Absztrakt kiegészítők – szőnyegek

A lakásunk attól válik otthonossá és egyedivé, hogy ránk is oly jellemző elemeket varázsolunk, vásárolunk az otthonunkba. Az absztrakt hatású szőnyeg nem csak abban a lakásban mutat jól, ahol már az absztrakt bútorok és kiegészítők dominálnak, hiszen egy modern, egy letisztult stílusú lakásba is meglehetősen jól passzolnak. Mindössze csak a színharmóniát kell megteremtenünk, mert hiszen, ha a lakás többi bútora és kiegészítője nem az absztrakt vonalat képviseli, akkor egy non-figuratív kiegészítő megbonthatja az összhangot.

Absztrakt kiegészítők – lámpák

A LED-es lámpák, világítótestek térhódításával, egyáltalán nem csoda, hogy az absztrakt lámpák is egyre több üzletben kaphatók és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A szoftver – és lézertechnológia segítségével jöhetett létre ez a 3D lámpa, amely erős képviselője az absztrakt stílusnak. Akár többféle színben is vásárolhatunk ilyen lámpát.

A másik LED-es lámpa is meglehetősen extrém, és nagyon jól mutat egy sötétebb környezetben. A lámpa kétrétegű fémlemezből készült, amely így, és a LED modulnak köszönhetően, gyönyörű fénykibocsátást biztosít.

Nem absztrakt, de majdnem

Ha modern az otthonunk berendezése, vagy akár absztrakt, de semmiképpen sem a klasszikus vonalat képviseli, akkor nyugodtan szemezgethetünk a LED panel kategóriában, hiszen nagyon szép kivitelezésű, nem csak fényt biztosító lámpák közül válogathatunk, hanem nagyon sok olyan lámpán megakadhat a szemünk, amelyek dekorációs célt is szolgálnak.