A tökéletes hálószoba kialakítása

A hálószoba megfelelő kialakításának több ismérve is van: fontos, hogy kényelmes és komfortos legyen, de az sem elhanyagolható, ha barátságos hangulatot kölcsönöz. A hálószoba egyszerre a testi és lelki pihenésnek is teret ad, valamint a relaxálásnak – a hálószoba tehát a béke szigete. A pihenés áll a középpontban, érdemes innen minden zavaró tényezőt száműzni.

Ezt úgy érhetjük el legkönnyebben, ha sem számítógépet, sem íróasztalt, sőt még televíziót sem teszünk be a helyiségbe. Amennyiben módunkban áll, a hálószobát a társasági helyszínektől (nappali, konyha) minél távolabb próbáljuk meg kialakítani. A lakás, ház északi vagy keleti oldalára célszerű a privát szférát helyezni, az ideális megoldás, ha a hálóhoz egy saját fürdő vagy gardrób is kapcsolódik, sajnos ez a kisebb alapterületű lakásokban nem mindig oldható meg.

Érdemes arra mindenképp figyelni, hogy a hálószobában a főszerep mindig az ágyé legyen. Az első lépés a hálószoba kialakításakor a stílus meghatározása. Gondoljuk át, milyen színvilágot szeretnénk kialakítani, és milyen típusú bútorokkal rendeznénk be, ehhez milyen legyen a világítás. Második lépésként határozzuk meg milyenek legyenek a textilek és dekorációk. Számtalan lehetőség van arra, hogy egyedi stílusúvá varázsoljuk hálószobánkat.

Ehhez nyújt segítséget a SkandiTrend széles kínálatával. Az utóbbi évben a hálóban a natúr fa és természetes anyagok használata hódít. Az ágy fejléce mögötti falrész közkedvelt, kiemelhető akár egy tapétával, vagy különböző dekor panelek alkalmazásával egyaránt.

A szerethető hálószoba kialakításának egyik legfontosabb része az ágy kiválasztása. Ne használjunk kihúzható kanapékat állandó alvásra, még akkor sem, ha a bútorgyártók ezt ajánlják. Nem összehasonlítható a rendes ággyal, nem fogja a nyugodt és kényelmet biztosítani. Gondoljuk át szintén a matrac kérdését is. A színek is meghatározóak a stílus kialakításában, ideálisak lehetnek a neutrális, visszafogott árnyalatok. Törtfehérrel például kellemes atmoszféra teremthető, a pasztell, a barna, illetve a szürke meleg árnyalataival is. Kerüljük a hideg tónusokat, ugyanakkor textilekkel és tapétákkal is vihetünk be színeket a hálószobába. Egy mutatós ágytakaróval vagy párnahuzattal is nagymértékben meghatározhatjuk a hangulatot. Sok embert meggyőztek a dán GreenGate  ágytakarók, amelyek különféle méretben és mintával készültek.