A régiség felvásárlás népszerűbb, mint valaha

Idehaza a régiség gyűjtők igazán szerencsés helyzetben érezhetik magukat, hiszen a magyarországi műkincspiac remek darabokkal kecsegtet. A kacatoknak hitt tárgyakért pedig igazán nagy összeg ütheti a tulajdonosok markát.

A hazai porcelánok felvásárlása a legnépszerűbb

Különösen említésre méltók a hazai porcelánmanufaktúrák által készített tárgyak. A Zsolnay, Herendi és Hollóházi porcelánok felvásárlása kiemelt szerepet kap a gyűjtök körében, hiszen megannyi lakás polcán található egy-egy ilyen kerámia darab, melyek műkincspiaci értéke akár a több százezer Forintot is elérhetik.

Mi a helyzet a régi és kortárs festményekkel?

A porcelánok mellett érdemes említést tenni az antik és kortárs festményekről is, hiszen a vászonra vitt alkotások szintén komoly értéket képviselhetnek, így a gyűjtők két kézzel kapnak egy-egy festő alkotásaiért.

Érdekesség, hogy a világháborúk jelentősen felforgatták a festőóriások műveinek piacát, így meglehet, hogy akár bármely családi ház padlásán lapulhat egy vagy több, milliókat érő alkotás.

Azonban a festmények értékbecslése és felvásárlása komoly szakértelmet igényel, így mindenképp csak tapasztalt és megbízható személlyel vagy céggel végeztessük el a remekművek vizsgálatát és megvételét.

A Budapest Antik több éves szakértelemmel folytat készpénzes régiség felvásárlást az ország teljes területén. A galéria szakemberei gyorsan és rugalmasan állnak rendelkezésére, hogy megtudja, mennyit is érnek valójában régiségei.

Weboldal: www.keszpenz-azonnal.hu

Telefonszám: 06302346820

E-mail: budapestantik@keszpenz-azonnal.hu