A klasszikus tolóajtók népszerűségének titka

Bárhol járunk a világban, rengeteg helyen találkozhatunk automata tolóajtókkal. De vajon miért ennyire népszerűek? Mai cikkünkben ennek jártunk utána.

Az automata ajtók sokoldalúsága

Az automata ajtóknak rengeteg előnyük van, többek közt kényelmesek és igazán energiatakarékosak. Népszerűségük titka azonban sokoldalúságukban rejlik. A vásárlókat ugyanis minden tekintetben széles körű kínálat várja. Legyen szó az üvegválasztékról, az ajtóprofilokról vagy épp a keretek felületkezeléséről. De lehetőség van keret nélküli ajtók választására is, amelyek már a mai modern finom eleganciát tükrözik. Így tehát mindenki kiválaszthatja a számára tökéletes ajtót, a saját elképzelései szerint. Ha Ön is ilyet keresne, nézzen körül a record termékei között!

De nem csupán az ajtók külső megjelenése variálható, hanem például a menekülési útvonalhoz tartozó lehetőségek is széles körűek. Választhat redundáns (RED) modellt vagy akár mechanikus energiatárolós verziót is. A RED modell esetében a két motor, a vezérlés és egy speciális akkumulátor biztosítja a töretlen működést még áramszünet idején is. A mechanikus verzió pedig még a pániknyitó szabványok előírásainak megfelelő működést is biztosítja.

A siker kulcsa

Egy jó tolóajtó alapját a kiváló vezérlés adja. Hiszen ez teszi lehetővé, hogy a cégek széles termékskálát kínáljanak a vásárlók részére, amelynek elemei ráadásul a meglévő rendszerhez kapcsolódnak, és az alkatrészek is ugyanazok. Ezzel pedig elérik, hogy a vásárlók minden szempontból elégedettek legyenek. Továbbá ennek eredményeképp egy gyorsabb összeszerelés is megvalósul, valamint alacsonyabb lesz az üzemeltetési és a fenntartási költség is.

A másik lényeges szempont, ami miatt ezek az ajtók valóban sikeresek, az a stílus. Ugyanis választhatók ma már olyan üvegek amelyek erősek, mégis nagyszerű átláthatóságot biztosítanak. Továbbá olyan ajtók közül is válogathatunk, amelyeknél variálhatóak az ajtószárnyak. Ezenfelül a profilok és a meghajtófedél színe is egyszerűen változtatható például porszórással, így ezek segítségével igazán stílusos ajtókat varázsolhatunk minden épületbe.

A hagyományos tolóajtók az elektronikát tekintve is magasra rakták azt a bizonyos lécet, ugyanis a saját gyártású alkotóelemek kapcsolatban vannak egymással, így egyfajta kommunikáció jön létre köztük. Ez megkönnyíti az alkatrészek állapotának folyamatos megfigyelését, illetve növeli az üzembiztonságot és a megbízhatóságot is.

Az ajtók mechanikáját tekintve pedig ma már olyan tolóajtókkal találkozhatunk, amelyek hosszú éveken keresztül alacsony zajszinten működnek. Ez köszönhető lehet a rövid bordásszíjaknak, a kopásgátlóval ellátott és magas teherbírású görgőknek, a futósíneknek, illetve a szíjtárcsáknak.