A cserepeslemezek leegyszerűsítik a tetőfedést

Az ingatlanépítés alkalmával több szempontot kell figyelembe venni, amik között kiemelt szerepet lát el a tetőszerkezet, így nem véletlen kerülnek előtérbe a cserepeslemezek nyújtotta előnyök. Ezek a kivételes termékek, valamint társaik a trapézlemezek, jelentősen megkönnyítik a tetőfedést egyedi szerkezetükből adódóan. Bátran elmondható, hogy komoly innovációt jelentenek az építészet területén. Érdemes tehát alaposabban megismerni a bennük található potenciált.

A cserepeslemezek előnyei

A hatékonyság és könnyű használat, amit a termékek nyújtanak, főként sajátos összetételükből származnak. A cserepeslemezek, horganyzott acéllemezek, amiket a hagyományos tetőcserép mintájára hengerelnek ezzel leegyszerűsítve a felhelyezést és biztosítva a jó esztétikát. Az élettartamuk megnövelése érdekében a felületüket ellátják egy külön bevonattal.

A néhány mikron vastagságú poliészter festékréteg szerepe, hogy meggátolja az ultraviola sugarak okozta károsodást, ezzel garantálva hosszú időn keresztül az egyedi kinézetet. A sima felületről könnyen lemossa az eső a szennyeződéseket, így arra nem tapadnak mohák ezzel gátolva a víz útját.

Célkeresztben a trapézlemezek

A trapézlemezek sajátos alakjuk miatt érdemelnek külön megnevezést. Képességeikben nagyon hasonlóak a már említett kivitelekhez, így a lemeztetők kialakítása alkalmával nyújtanak hatékony megoldást. De ez még nem minden.

Felhasználásuk igen sokrétűen megoldható. A lakóépületek mellett gyakran kerülnek előtérbe a mezőgazdasági, ipari létesítmények létrehozásánál. Ez főként a nagyfokú ellenállóságuknak és stabilitásuknak köszönhető.

A trapézlemezek könnyű alakíthatóságának hála melléképületek oldalfali burkolatának is megfelelnek, valamint olykor kerítést készítenek belőle. Annak függvényében, hogy milyen célt szolgál a bordamagasság meghatározó:

  • épületek tetőfedésénél minimum 18 mm
  • ipari létesítmények esetén minimum 35 mm
  • nagy teherbírású ipari tetőknél legalább 50 mm
  • oldalfalakhoz 18 mm
  • kerítések esetén szintén 18 mm, a szélirány függvényében

Milyen árakkal rendelkeznek a cserepes- és trapézlemezek?

Az egyedi gyártási technológiából adóan a költségek minimálisra csökkennek és előre is megadhatók, így könnyen lehet tervezni az összegekkel.