Verseny minőségű dartstábla már otthonra is!

(x) Egy dartstábla minősége alapvetően befolyásolja a játékélményt. Bár kezdőként ezt még annyira nem érezzük, de amint kicsit jobban belemélyedünk ebbe a sportba, egyre fontosabbá válik a minőség. Ma már elérhető áron juthatunk hozzá olyan darabokhoz, melyek dizájnban, kivitelezésben és minőségben is bárhol megállják a helyüket!

Mindenki számára van megfelelő dartstábla

Ha megnézzük a Játéksport dartstábla kínálatát, akkor ott találni fogunk mindenki számára megfelelő típust. Vannak kifejezetten kezdőknek és gyerekeknek készült mágneses változatok is, melyen tökéletesen eljátszanak azok, akik még lehet, hogy a szabályokkal sincsenek tisztában, csak szeretnék élvezni a “célba dobás” lehetőségét.

Nagyjából ide sorolhatjuk a papírtáblákat is, melyek bár nem mágnesesek, viszont még mindig a kezdők számára készültek, mivel közel sem nyújtják azt, mint egy profi eszköz.

Precíz, innovatív megoldások a minőségi dartstábláknál

Az igazán profi dartstáblák azok, melyek nem mágnesesek és nem is papírból, hanem sisal kenderből készültek.

Nagyszerű példa erre a Winmau BLADE 6, mely abszolút hozza a verseny minőséget. Lenyűgöző dizájn, kézműves kivitelezés és innováció jellemzi. Ez mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy kiváló legyen a játékélmény.

Olyan megoldásokat alkalmaznak már egy ilyen kiváló minőségű táblánál, mint a hálós kialakítású huzal, mely az optimális rostsűrűségért, ezáltal a jobb nyílmegtartásért felel. De ugyanilyen innovatív megoldás a 60 fokos szögben döntött drót is, ami a szektorban tartja a nyilakat, így minimalizálva a lepattanás veszélyét. 

Igazán profi körülményekhez praktikus falvédő dukál!

Ha igazán professzionális környezetet szeretnénk kialakítani a játékhoz, akkor mindenképp gondoskodjunk a megfelelő falvédőről is! Ennek több funkciója van. Egyrészt persze nagyszerű dizájnelem is, de ennél sokkal fontosabb feladata is van.

Ahogy a nevéből kiolvasható, a nyilak védelme mellett elsődleges feladata a falfelületek védelme. Egy ilyen kiegészítővel biztosak lehetünk benne, hogy a nyilaink hibátlanok maradnak, a fal is sértetlen lesz, ráadásul az anyagba fúródó nyilakat sem kell majd a földről összeszedni. Persze törekedjünk arra, hogy minden egyes dobásunk a táblán landoljon, de még csak küllem szempontjából is érdemes beruházni egy ilyen kiegészítőbe.

Pár tipp az új táblánkhoz

Úgy kell elhelyezni, hogy a középpont, azaz a bull 173 cm magasan legyen, a dobás távolsága pedig 237 cm.

Ahhoz, hogy sokáig élvezhessük a játékot, pár dologra oda kell figyelnünk! Ne hagyjuk például a napon, és ne akasszuk fűtőtest fölé sem, mert kiszárad. Ugyanakkor a nedvességtől is óvnunk kell, mert megduzzadnak a kender rostjai. A hegyek karbantartására is figyelnünk kell, mert a tompa vagy kampós darabok tönkretehetik a táblát.

A fentiekből jól látható, hogy mindenki megtalálhatja a saját szintjének megfelelő dartstáblát, és a profi körülményeket akár a saját otthonunkban is megteremthetjük!