Védd magad a kellemetlen élményektől! Használj szuszpenzort!

Számos olyan sportág létezik, legyen szó a küzdősportról, a harcművészetek különböző ágazatairól vagy egyéb testi kontaktussal járó sportokról, amely során nem árt a megfelelő védelem. A védőfelszerelések típusai között számos kiegészítővel találkozhatsz.

Azonban a férfiaknak, sőt mi több, a nőknek is kifejezetten hasznos lehet a szuszpenzor, hiszen rengeteg kellemetlenségtől megkímélheti őket. Hiszen a lágyék egy kifejezetten érzékeny pont és egy-egy lecsúszott rúgás hatalmas fájdalmat okozhat. 

A szuszpenzor használatának színterei

A szuszpenzort legelőször a 19. században biciklisek részére fejlesztették ki, azonban ma már kifejezetten széles körben alkalmazzák különféle sportokban, mint a baseball, a hoki, az amerikai foci vagy különböző küzdősportok és harcművészeti ágazatok. Ezeken a területeken igen gyakran előfordulhat az ilyen jellegű sérülések elszenvedése. 

Hagyományosan a szuszpenzor felépítését úgy kell elképzelni, hogy van egy tok, amely a nemi szerv védelmére hivatott és két csatlakozó pánt, amelyek a csípő jobb, valamint bal oldalán csatlakoznak a derékpánthoz. Vannak olyan típusok, amelyeknél a tokból eltávolítható a műanyag vagy sok esetben fémbetét. 

Manapság azonban számos típussal találkozhatsz a piacon, hiszen különféle fajtája ismert. Sportág, személyes preferenciák és kényelmi tényezők alapján egyaránt válogathatsz. Vannak különálló eszközként jelenlévő szuszpenzorok, azonban vannak a kompressziós alsó ruházatba épített újszerű lágyékvédők is. Manapság már sokkal kényelmesebbek és komfortosabbak, mint a hagyományos verziók, hiszen szellőző lyukakkal is rendelkeznek a megfelelő légáteresztés érdekében. 

Hogyan válaszd ki a legideálisabbat?

Gyermek és felnőtt változatban egyaránt megvásárolható, valamint a férfiaknak készült szuszpenzor mellett ma már női változatot is be lehet szerezni. Ugyan ritkább, hogy nők viselnék, de számukra sem elhanyagolható, hiszen számos kellemetlen sérülés elkerülhető használata által. Főleg akkor, ha egy olyan sportágban képviseli magát a hölgy, ahol sok esetben becsúsznak ilyen jellegű balesetek. Az ideális méret kiválasztásában az aktuális ruhaméret lesz segítségedre. 

Amekkora ruhát hordasz, akkora méretű szuszpenzort érdemes választanod. Elsődlegesen a csípőméretre érdemes fókuszálni, mivel a mérvadó különbség ezen a részen figyelhető meg.

Anyag tekintetében is igen széles a skála. Választhatsz pamut, műbőr, bőr, műanyag és fém felhasználásával készült modelleket egyaránt. A bőr ugyan sokkal strapabíróbb és védelem szempontjából is igen hatékony, árban sokkal magasabban fog elhelyezkedni, mint társai. Lehet, hogy számodra a pamut a legkényelmesebb, mégsem ad akkora védelmet, mint a többi típus. Így garantáltan megtalálhatod az igényeidnek legmegfelelőbb és a kényelem szempontjából is legideálisabb megoldást.