Vasárnap jön a Giro Kanizsára, díszítésekkel várják

Május 8-án, vasárnap a kerékpározás ünnepe lesz Nagykanizsán, amikor városunkon gyorsvonatként átrobognak majd a világ legjobb országúti kerékpárosai. Köztük az a Valter Attila, aki tavaly történelmet írt, és három napon keresztül viselhette a legjobb versenyzőnek járó rózsaszín trikót.

A 105. Giro d’Italia nemzetközi mezőnye előreláthatóan 14 óra után nem sokkal száguld át városunkon. Fogadjuk őket rózsaszín szívvel, pink ruhában, pink sállal, a kezünkben rózsaszín lufival vagy Rózsaszín Párduc plüssfigurával, esetleg egy rózsaszín flamingóval.

Tegyünk ki az ablakainkba rózsaszín zászlót, ruhát, törölközőt, bármit, amivel hozzájárulhatunk a világ egyik legnagyobb nézőszámú eseményéhez, hírt adva szeretett városunkról, amely részese lehet e nagy rendezvénynek. 100 évente egyszer. Mely 100. év most jött el, tegyük közösen emlékezetessé!
Kanizsán részhajrá lesz a Fő úton, a Széchenyi térnél, ahol az érdeklődők hatalmas kivetítőkön követhetik nyomon a teljes harmadik magyarországi szakaszt, a rajttól a célig.

A futam előtt egy órával érkezik meg a karaván, amely ajándékokkal, meglepetésekkel készíti elő a kerékpáros versenyzők menetét. Legyünk ott mindannyian!
Ahogy egyik kanizsai kerékpáros, Gábor Czinki közösségi oldalán megfogalmazta:

„Nagyon fontos lenne, hogy Nagykanizsa is megmutassa, tud szurkolni és örülni, hogy áthalad rajtunk egy ikonikus világverseny. Nem kell sokat tenni, egy rózsaszín szalag, vagy lufi a kerítésen és természetesen szurkolni az út szélén a versenyzőknek. A mezőny nagyon szereti ezeket a gesztusokat és higgyétek el emlékeznek egy-egy szép díszítésre. Legyetek kreatívok, még van idő, érjük el azt, hogy a tv közvetítések alatt beszéljenek rólunk. A helikopteres kamera szereti megmutatni a kreatív szurkolást. Pár kép a szebb díszítésekről.” – írta Facebook oldalán szerdán Balogh László nagykanizsai polgármester.