Szinte minden hétvégén képes egy nagy dobásra a kanizsai kisfiú

Horváth Ádám a Kanizsa Motocross SE 8 éves motocross versenyzője sikert sikerre halmoz 2016-ban az 50ccm-es kategóriában. Három különböző bajnoki sorozatban is versenyez. Ebből 2 Magyarországon és 1 az AMA Masters, Ausztriában, melynek következtében szinte minden hétvégén bajnoki versenye van.
Most szombaton (10.01.) azonban valami egész más történt, ugyanis Ádámék a Dél Kupa utolsó versenyére utaztak el Zombára (Szekszárd mellett), mert most akadt egy szabad hétvégéjük. Ha pedig már olyan messzire elutaztak, akkor nyerte is mindkét futamot és így az összetett versenyt is (2×25=50pont), ami –ismerve az Ő kiváló eredményeit- talán már nem is lenne olyan nagy szenzáció. Attól válik mégis azzá, hogy most nem az 50ccm-es kategóriában versenyzett a kortársai között, hanem az öreg, 65ccm-es motorjával a 9-12 évesek között!

horvath-adam-nagykanizsa-crossmotor-2

(Zomba MX 65 eredményhirdetés)

Eredetileg ezt egy felmérő versenynek szánták, hogy megnézzék hol tart a 8 éves kis srác versenykörülmények – és a korban idősebbek között. Úgy tűnik, hogy nem áll rosszul! Igaz, már fél éve edzéseken hajtja a 65ccm-es motorját is, de a verseny, azért az egészen más!
Habár Ádám azt nyilatkozta, hogy: „imádja ezt a nagyobb és gyorsabb, már kuplungos és sebességváltós motort”. (az 50ccm-esek automaták)
Köszöni a családjának, az edzőinek (ifj.Czuni László és Kerner László), azoknak a támogatóinak, akik már az idén is bíztak benne és az iskolájának (Zrínyi Miklós Általános Iskola) a támogatást, amit eddig kapott, mert támogatók nélkül ez a pénz – és időigényes sportág nem csinálható ilyen eredményesen!

horvath-adam-nagykanizsa-crossmotor

(Ádám a célugrón Ajkán)

Ádám még hátralévő versenyei: 10.08. Lens, Ausztria – AMA Masters utolsó forduló, azonban Ádám akkora előnnyel vezet, hogy erre a távoli versenyre pénzhiány és időpontütközés miatt már nem is utaznak ki, hiszen e nélkül is már AMA Masters bajnok. Helyette 10.08.-án Csákánydoroszlón Mx Mánia Kupa utolsó forduló, ahol szüksége van még 11 pontra a sorozat megnyeréséhez. Majd befejezésül 10.28.-án Kaposvár-Zselickislak, Junior OB utolsó forduló, ebben a sorozatban most 2.(18 pont hátrány), de ha a szerencse is mellé áll, akkor még bajnok is lehet. Kérnek mindenkit, hogy aki megteheti, menjen el erre a versenyre és szurkoljon Ádámnak, ami nagyon sokat segítene Neki! Azt ígéri, hogy mindkét helyszínen a győzelemért fog motorozni!
(Kép és szöveg: Vízvári József)