Spartan Race: több mint 10 ezer versenyző a kanizsai versenyen

Több mint 10 ezer versenyző regisztrált a Spartan Race nagykanizsai versenyére.
A modernkori spártaiak szombaton szuper kategóriában mérettették meg magukat, ami hozzávetőleg 13 kilométer futást és mintegy 25 akadályt jelentett.

Már a bemelegítésnél sem spóroltak az erejükkel a harcosok. A Spartan Race nagykanizsai futamának első napján mintegy 3500 versenyző mérettette meg magát, köztük voltak a terep- és akadályfutó verseny legjobbjai is, hiszen a Csónakázó-tó körül rendezett kihívás része volt a Spartan közép-európai regionális bajnokságának.

(Palánkon ugrik át a Spartan Race extrém akadályverseny résztvevője Nagykanizsán 2019. március 31-én. MTI/Varga György)

– Ez az idei első verseny, ha összességében nézzük, akkor több mint 10 ezer versenyzőnk van. Bontásban: a Superen több mint 3500, a szombati sprinten 5200 és ehhez jön még legalább 1500-1600 gyermek – mondta el Mayer Viktor a Spartan Race szervezője a Kanizsa TV-nek.

A Spartan Race második napján a kanizsai szervezőcsapat visszaadta a vándorzászlót Eplénynek, hiszen ott rendezik a terepfutó akadályverseny következő hazai futamát. Közben a Csónakázó-tóhoz folyamatosan érkeztek az újabb versenyzők még vasárnap is, hogy próbára tegyék magukat a Sprint-, illetve a Kids-kategóriában. Az óraátállítás sem viselte meg a keménykötésű próbázókat, akik kora reggeltől együtt melegítettek be a futamok előtt.