Öt éremmel tértek haza a zalai lábtollasok a Páros Ob-ról

Június 20-21-én, Újszászon rendezték a lábtollasok Páros Országos bajnokságát és az egyéni ranglista versenyét. A résztvevő két zalai egyesület játékosai összesen öt érmet (2 ezüst, 3 bronz) szereztek a tornán.


Különösen súlyosan érintette a pandémia a sportágat. A legutolsó versenyükre még 2020 februárjában Nagykanizsán került sor, majd azt követően lett felfüggesztve a versenyzés, és sok helyütt az edzés is. A Zemplén SE játékosai, amikor tudnak, akkor 20-50 km-re kénytelenek utazni egy-egy edzéslehetőségéért, de így is helyt álltak, mindhárom kettősük a dobogón végzett. A torna legsikeresebb zalai játékosa a cserszegtomaji Udvari Boglárka nyakába párosban bronz, míg egyéniben ezüstérem került. A lábtollasok legközelebb június 26-án, Kisteleken a Szenior Ob-n találkoznak egymással.

Zalai eredmények

Férfi páros (20) 2. Huszár Emil, Lukács Márton (ZSE), 3. Horváth Gergő, Takács Endre és Farkas Balázs, Lukács Benedek (mindkettő ZSE).
Női páros (9) 3. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK)
Vegyes páros (15) 15. Nagy Mátyás, Gyalog Csenge (Cserszegtomaji SK)

Egyéni raglista verseny


Férfi egyéni (21) 15. Nagy Mátyás (Cserszegtomaji SK)
Női egyéni (7) 2. Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK)
értesült honlapunk a nagykanizsai Budavölgyi Kálmántól, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnökségének tagjától, a Nagykanizsai Zemplén SE Bonis Bona díjas elnökétől.

(B-J: Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE),
Vachal Krisztina, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK), Buki Napsugár, Szabó Luca Pusztaszer PISZE SE)
(B-J: Huszár Emil, Lukács Márton (ZSE, Tóth Gábor, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), Horváth Gergő, Takács Endre és Lukács Benedek, Farkas Balázs, (mindkettő ZSE)
(B-J: Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK), Farkas Lilla, Kovács Evelin, Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)