Kiválóan szerepeltek a ZSE válogatott játékosai Franciaországban a lábtoll vb-n

Kunics Réka a lábtoll-labda női válogatott csapat tagjaként bronzérmet szerzett a franciaországi Eaubonne-ban rendezett világbajnokságon. A Zemplén SE 4 játékost – Kunics Réka, Lukács Márton, Huszár Emil, Horváth Gergő -, delegált a válogatottba, míg a kanizsaiak játékos edzője Takács Endre edzőként utazott a vb kerettel. A magyar válogatott egy bronzérmet, valamint negyedik, ötödik és hatodik helyeket szerzett a világversenyen. A 17 nemzet pontversenyében Vietnám, Kína, Hong Kong mögött legjobb európaiként 4. helyen végzett a magyar válogatott.

Kunics Réka az első sorban a kép jobb oldalán

A lányok – Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Kunics Réka, Vachal Krisztina -, csoport másodikként jutottak tovább. A legjobb négy közt előbb vereséget szenvedtek Vietnámtól, majd Hong Kong következett. Két szettben 21-19, 21-17-re verték a legutóbbi vb házigazdáját és megnyerték a bronzcsatát. Ez lett a magyar csapat egyetlen érme a franciaországi világbajnokságon.


Huszár Emil, Lukács Márton csoport harmadikként jutottak tovább és az 5-8. helyért küzdhetnek. Könnyedén legyőzték a házigazdákat, de nem bírtak a német duóval, így végül a 6. helyen zártak.

A kanizsai egyesület fiú tagjai és Kunics Réka


A magyar férfi csapat (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Horváth Gergő, Tóth Gábor), csoportelsőként jutott tovább. A negyeddöntőben óriásit küzdöttek a 3. helyért az általában döntő résztvevő Kína ellen. Esélyük volt a győzelemre, azonban a folyamatos bírói hibák révén a magyar fiúk a negyedik helyen végeztek.

A soron következő 2021-ben rendezendő világbajnokságra a német szövetség jelentkezett rendezőként – értesült honlapunk Budavölgyi Kálmántól, a nagykanizsai Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület elnökétől.