Kanizsai sportolók sikerei

Az elmúlt napokban-hetekben rendkívüli magyar sporteredményeknek örülhettünk: világbajnok lett a magyar férfi és női kardcsapat, a férfi vízilabda-válogatott, Kós Hubert úszó, Koch Máté vívó, győzött Pigniczki Fanni ritmikus tornász, Korok Fatima megdöntötte a szabadtüdős merülés világrekordját, Pap Bianka és Konkoly Zsófia érmeket, köztük aranyat és ezüstöt nyert a paraúszó-világbajnokságon.

De Nagykanizsán, lokális szinten is óriási sporteredmények születnek és születtek az elmúlt időszakban:

Csermák Anna, a Szan-Dia Fitness Sport Club kötélugrója az Amerikai Egyesült Államokban fekvő Colorado Springsben a magyar válogatott színeiben nemrégiben világbajnoki címet szerzett párosban, Andorfi Kovács Kittivel az oldalán. A kanizsai és a fővárosi lány a 2×30 másodperces duplázás számban úgy lett világbajnok, hogy eredményüket világcsúccsal érték el: az addigi 187-es „pörgetést” túlszárnyalva 190-et teljesítettek.

Molnár Csaba kerekesszékes karate magyar bajnokunk, az Ippon Shotokan Egyesület válogatott sportolója néhány napja az antwerpeni inkluzív karate világbajnokság formagyakorlat (Kata) kategóriájában a dobogó legmagasabb fokára állhatott, miután korábban Budapesten a WKF Magyar Bajnokságon szerzett aranyérmet.

Magyar bajnok lett a korosztályos sikereket követően az ifjú kanizsai Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub sportolója, aki három érmet is szerzett a szegedi felnőtt országos-bajnokságon: párosban 500 méteren, olimpiai számban diadalmaskodott, egyesben 500 méteren második, 200-on pedig harmadik lett.
Büszkék vagyunk rájuk is, kanizsai szívünk velük dobban!

Mindezt személyesen is elmondhattam a kiváló sportolóknak, és gratulálhattam Nekik, megköszönve városunk polgárai nevében példamutató sikeres sporttevékenységüket!
Példák ők mindannyiunk számára…- közölte Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotók: Balogh László – Facebook)