Jó formában, ép lélekkel – csináltál már ilyet?

Aki azt hitte, hogy csak néhány klasszikus mozgással lehet alakot formálni, az meg fog most lepődni. A FitPoint segítségével bemutatunk néhány mozgástípust amiket egyéni teherbírástól függően bárki elkezdhet.

Body art

bdrtMár a neve is azt sugallja, hogy ez inkább egyfajta szertartás a tipikus mozgások között. Jóga és gyógytorna alapú nyújtó óra, amely egy speciális légzéstechnikára épül. A cél nemcsak az izmok nyújtása, ízületek „olajozása”, illetve a test erősítése, hanem a lélek feltöltése és a stressz levezetés is. Lassú mozdulatokkal, halk, nyugodt zenei alapra mozognak körforgás szerűen (ún. clock). Ebbe még különféle gyakorlattípusok is beépülhetnek, melyek a lazítás mellett erősítenek is. Olyan hölgyeknek ajánljuk, akik vérnyomás problémákkal küzdenek, hiszen ezzel stabilizálni tudják az ingadozást a felfelé és lefelé irányítás miatt. Azon kívül a stresszes, ülőmunkát végzőknek is kifejezetten jótékony már rövid távon is!

Grand up

grandup2Táncos jellegű erősítő óra, ahol könnyű koreográfiára mozognak a résztvevők. A 45 perces folyamatos órán változó tempójú zenére történik az edzés (gyors-lassú), melyek főleg a popsi feszesítésére és a combok formálására fókuszálnak. Kezdőknek is ajánlott óra, de jelenleg nem elérhető a Fitpoint kínálatában. Várhatóan az ősz folyamán újraindul.

 

Power Step

powrstepNem ír step, hanem step(pad) alapú erősítő óra, ahol meghatározott pulzus számon dolgoznak végig, pihenő nélkül! A kardió blokkokat (rendszerint két ilyen elemmel) erősítő résszel szakítják meg. Az erősítő szettet nagy súllyal, komplex gyakorlatokkal végzik ütemes zenére. Kezdőknek nem ajánlott intenzivitása miatt csak jó kondiban lévőknek ajánlott, hiszen 3kg súly feletti súlyokkal edzenek. Gyakran még az edzőket is megviseli ez az edzéstípus.

 

Hot iron (nemcsak csajoknak)

htrnAz előzőekkel szemben ez egy teljesen súlyzózásra épülő óra. Az előre, speciális mozgástípust megkomponáló hot iron rendszer gyakorlatilag a teljes tes
tet edzi. Comb, vádli, fenék, hát, kar, mell, váll. Semmi nem marad ki az ütemre beállított gyakorlatokból, garantáltan megizzasztva az edzésen résztvevőket. A súlyzók kezelése fontos szabályokon alapszik, mivel könnyű a sérülésveszély a nem megfelelő használat során. Az óra kezdőknek és jó kondiban lévőknek is ajánlott, amennyiben szálkás és arányos izomzatra áhítoznak.

Ultimate challange (nemcsak csajoknak)

ultimIgazi kiképzés, mely csak haladó vendégeknek érhető el. Határozott két hónapos edzésprogram, ami valódi kihívás az edzettebbeknek is. A program célja az erőnövelés és szálkásítás, melyet speciális étrend is támogat. A nehézség miatt valamennyi edző is részt vesz az órán, és segítik a nem hétköznapi gyakorlatok végzésében a vendégeket. Több, a saját testsúllyal megegyező súlyú eszközzel zajlik, am a jelenlegi program szerint has és törzsizomra fókuszál. A lassú edzéstípus sok kitartást igényel.

Vélemény, hozzászólás?