Játékosok, akiknek jól jön a foci-EB elhalasztása

Mint ismert tény, meghozta a döntést az UEFA, hogy a koronavírus járvány miatt elhalasztja az idén nyárra tervezett Európa-bajnokságot. A döntésnek azonban akadnak bőven nyertesei, így több jelenleg sérült játékos is megkapja az esélyt, hogy részt vegyen a tornán.

Az angol válogatott támadósorának kifejezetten jól jön a halasztás, hiszen Marcus Rashfordnak és Harry Kane-nek is ki kellett volna hagynia az Eb-t. A Manchester United fiatal támadója jó szezont fut idén, a Premier League-ben 14-szer talált be a bajnokság felfüggesztéséig, úgyhogy ilyen formával biztosan nagyon hiányzott volna az angolok támadósorából a 22 éves játékos. Rashford egy fáradásos töréssel szenvedett és januárban lépett utoljára pályára. Harry Kane pedig már komoly tornán is bizonyította a gólerősségét a válogatottban, a 2018-as világbajnokságon 6 szerzett góllal övé lett az Aranycipő, a Premier League-ben pedig már 6 éve folyamatosan ontja a gólokat, a bet365 adatai alapján. A Tottenham csatárjának januárban meg kellett műteni a combját és olyan hírekről is lehetett hallani, hogy csak a következő idényben léphet újra pályára.

Az angolokon kívül a belgák is nyertesként jöhetnek ki a halasztásból, Eden Hazard a csapat kulcsjátékosa az egész szezonban sérülésekkel bajlódott, és mindössze 10-szer lépett pályára a Real Madridban, és ez idő alatt sem nyújtott meggyőző teljesítményt. A nyáron 100 millió euróért vásárolt játékos mindössze 1-szer találta a kapuba az új csapatában. A rossz forma ellenére Hazard a belga válogatott legfontosabb játékosa a bombaformában játszó Kevin De Bruynével együtt, a vb-bronzérmes belga válogatott pedig az Eb győzelem egyik fő esélyesének számít, főleg ha mindenki egészséges.

A sztárválogatottak mellett a magyar csapatnak is jól jöhet a kényszerpihenő, hiszen komoly gondjai akadtak a védelem összeállításában Marco Rossi szövetségi kapitánynak. Ezen a gondon nagyot segíthet Willi Orban felépülése, aki nagy valószínűséggel nem léphetett volna pályára a pótselejtező mérkőzésein. Willi Orban egy meghatározó védőnek számít a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is továbbjutó RB Leipzig hátvédjének a visszatérése komoly erősítést jelent majd a magyar csapatnak. A magyar válogatott a pótselejtezőben először Bulgária ellen fog megmérkőzni, majd továbbjutás esetén a román-izlandi találkozó győztesével játszana a kijutásért. Halmos Attila