Ismét brillírozott a 9 éves nagykanizsai csodagyerek

Az idei esztendő első beszámolóját olvashatják a 9 éves, de már számos sikeres versenyt produkáló nagykanizsai crossmotorosról, Horváth Ádámról.

A tavalyi évben 8 évesen, az 50ccmm-es kategóriában Magyarországon és külföldön (Ausztria, Szlovénia, Horvátország) sikert sikerre halmozó kis srácnak az idén hatalmas feladatot kell megoldania, ugyanis 65ccm-es kategóriára váltott.

 

Az életkora alapján még indulhatott volna az 50ccm-esek között (9 év a felső korhatár), azonban a szüleivel egyetértésben, a motoros fejlődése érdekében vállalta, hogy a nála akár 3 évvel idősebbek ellen indulva a 65ccm-esek között fog versenyezni (ez a 9-12 évesek csoportja). Ezek a fiúk életkoruknál fogva nagyobbak, erősebbek, fejben is fejlettebbek és sokkal több versenytapasztalattal is rendelkeznek.

 

Ez a váltás egyik következménye, a másik az, hogy az automataváltós motor helyett, az amúgy is magasabb, erősebb és így gyorsabb, kuplungos és váltós motorral kell mennie! 


Azonban Ádámot kemény fából faragták: még a téli hónapokban egy 3 hónapos (dec., jan., febr.) nagyon kemény, fizikai alapozó edzést csinált végig, majd ahogy az időjárás engedte, az édesapja által felkészített motorra ült és rengeteg edzésen vett részt, valamint elindult az éppen aktuális versenyeken is.


Az elvégzett rengeteg munka, valamint Ádám elszántsága azt eredményezte, hogy a hazai versenyeken elért 5. – 6. helyek mellett, Ausztriában két 4. helyet, Szlovéniában egy-egy 2. és 3. helyet motorozott össze 2017 első fél évében!


Aztán július végén Esztergomban a IV. Kids Challenge csapatversenyen az Ő nagyszerű teljesítményének köszönhetően is 1. helyezettek lettek! Ez hatalmas lökést adott Ádámnak, mert megérezhette az elvégzett sok munka eredményét!

A Kanizsa Motocross SE 9 évesen a 65 ccm-es kategóriában induló cross motorosa Horváth Ádám a hétvégén (08.27.-én) Ajkán a Baumídex pályán rendezett Országos Bajnoki versenyen a 9-12 évesek között 5. helyezett lett.


Ez komoly teljesítmény volt! A versenyen ugyanis a 65 ccm-es kategóriában 18-an indultak és a Magyar fiúk mellett voltak Csehországból, Lengyelországból és Romániából is versenyzők.


A sorozat azonban folytatódott tovább és Ádám szeptember 2-án már Ácson az MX Mánia Kupa sorozat következő állomásán állt rajthoz.

(Kép és szöveg: Vízvári József nagykanizsai újságíró)