Ismét bajnokságot nyert, a világbajnokságra mehet a 12 éves kanizsai sakkozó kislány

Nemrég írtunk a 12 éves nagykanizsai sakkozó kislányról, Beznicza Míráról, aki júliusban kategóriájában (U12) megnyerte a Magyar Országos Rapid Sakkbajnokságot.

Édesanyja, Laczkó Hajnalka most Míra újabb sikeréről értesítette honlapunkat. Hétfőtől-péntekig rendezték meg Tapolcán az Ifjúsági Országos Bajnokság sakkversenyét. A verseny során 3-3 órás hosszú partikat kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

(A dobogó legfelső fokán álló Beznicza Míra Tapolcán ismét magyar bajnok lett)

Míra kiegyensúlyozott játékával, ámde szoros küzdelemben ismét újra magyar bajnok lett. Ezzel kvalifikálta magát magát a világbajnokságra.

Míra a nagykanizsai a Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola tanulója, a keszthelyi Spartacus Sportkör színeiben vett részt az országos versenyen. Mírának nincs rendszeresen edzője, a versenyekre saját magát készíti fel, a versenyekre való felkészülését, a versenyhelyszínekre való eljutását a szülők a családi kasszából állják.

Korcsoportjában mind a rövid (rapid), mind a hosszú versenyszerű sakkpartik során a jelenlegi eredmények fényében Beznicza Míra verhetetlen és ezzel U12-ben az idén véglegesen magyar bajnok.

Mira következő versenye augusztus végén Keszthelyen lesz, amely nemzetközi értékszámszerző sakkverseny lesz.