Horváth Ádám számára nem létezik lehetetlen!

Vannak születetten versenyzői típusú emberek, Ádám hatványozottan ilyen. Minél lehetetlenebbnek tűnik a feladat, ő annál jobban érzi magát benne és ennek következtében jobban is képes szerepelni! Nagykanizsa valószínűleg nem is tudja, hogy mekkora kincs van a „birtokában”, pedig ez olyan ritka adottság, amit nagyon meg kellene becsülni!

nagykanizsa-horvath-adam-motocross
A múlt szombaton, Magyarországon az MX Mánia Kupa utolsó versenye zajlott Csákánydoroszlón. Az előzetes helyzet alapján az MX Mánia kupában kellettek még pontok, hogy ezt a sorozatot is megnyerhesse.
Ádám a versenyen aztán gyorsan lehűtötte az ellenfeleket, mert egészen kiváló motorozással, az edzést és mindkét futamot megnyerve a maximális 50 pontot gyűjtötte be és így 2016-ban a már megszerzett AMA Masters bajnoki címe mellé begyűjtötte az MX Mánia Kupa bajnoki címét is az 50 cmm-es kategóriában!

Az 50 ccm-es futamok után a többiek pihenni mentek, Ő pedig átült az édesapja által a rajtgépbe készített és felmelegített „öreg” 65 ccm-es motorjára, és kb. 1 perces „pihenő” után már el is rajtolt a 9-12 évesek versenyében. Erről a kategóriáról azt kell még tudni, hogy a motorok nagyobbak, erősebbek, gyorsabbak és ráadásul még kuplungot és sebességváltót is használni kell – vagyis teljesen más, mint az automata 50 ccm-esek. És a futamidő újabb 16 perc. Ádámot azonban mindez nem zavarta, sőt erőnlétileg is végig bírta a versenyt és végül is mindkét futamban a 2. helyen célba érve, összetettben is 2. lett!
Mindezt 8 évesen! Csak gratulálni lehet, ezért az újabb kimagasló teljesítményért!

A 2016. évi Junior Magyar MotoCross Bajnokság utolsó, befejező versenye lesz Kaposvár – Zselickislakon 2016.10.29.-én, ahol Ádám még versenyben van a Magyar Bajnoki címért (pillanatnyilag 18 pont hátránnyal „csak” a 2.)
Nagy segítség lenne a számára, ha aki megteheti, az elmenne erre a versenyre és szurkolna neki! Rajta semmi nem fog múlni, Ő a győzelemért fog motorozni!
(Kép és szöveg: Vízvári József – Pipás)