Hogy is alakul a 2022-es labdarúgó világbajnokság

Magyarország utoljára 36 éve jutott ki a világbajnokságra, mint első Európai csapat, a Bécs elleni győzelemnek köszönhetően. Azóta tehát a világbajnokság selejtezőjében láthattuk a magyar válogatottat részt venni. Ezzel szemben Brazília nagy sikereket ért el, 1994-ben első helyezés, azt követő világbajnokságon második helyezés, majd 2002-ben ismét győzelmet arattak. Franciaország is helyet biztosított magának több döntőben az elmúlt évtizedek során, sőt a legutolsó világbajnokságon ők szerezték meg a dobogó legfelső fokát. Ezeket a sikereket mindenképpen figyelembe kell vennünk amikor az idei évi Katarban megrendezett világbajnokság eredményeit latolgatjuk. Érdekesség, hogy ez lesz az első eset, hogy az arab világban lesz megtartva  a rendezvény. Ez rengeteg érdekfeszítő meglepetéssel szolgálhat majd a mérkőzések alatt és új színeket is adhat magának a műsornak. Egyébként Katar nagyjából Magyarország kilencede valamint egy volt brit protektorátus és egészen pontosan 1971 óta független.

Magyarország a selejtezőben többszöri győzelmet aratott Andorra valamint San Marino ellen, ugyanezt a manővert Angliával szemben sajnos nem sikerült végbe vinnie. Viszont az egyik meccsükön, ami egyben az utolsó meccse volt Magyarországnak a világbajnokság selejtezőjében, döntetlen eredmény született, ez a Wembley Stadionba történt megannyi magyar szurkolóval a sorokban. Ez sikeresebben alakult az ezt megelőző novemberi mérkőzésnél, amely a Puskás Stadionba volt megrendezve itt 0-4 pontra szenvedett vereséget Magyarország. Mindenesetre sajnálatosan nem sikerült biztosítani a kijutást idén se ezzel a világbajnokságra. 

Azt azonban már tudjuk, hogy Európából 13 csapat bejutott a döntőbe, ami azt jelenti hogy idén ez a kontinens viszi a pálmát ugyanis más kontinensekről mint például Ázsiából és Dél-Amerikából négy, Észak- és Közép-Amerikából három csapat fog mind kisebb számokkal jelen lenni a világbajnokságon. Ez azonban korántsem jelenti azt hogy a kupa Európai versenyzők kezében lesz a magasba emelve. Bár tény, hogy Németország is a 13 európai ország közé tartozik, és várhatóan szeretnének ötszörös világbajnoki címet szerezni. Emellett Franciaország, kétszeres világbajnok, is erősíti a mezőnyt.  Azonban Dél-Amerikai kontinensről érkezik a Brazil valamint Argentin csapat is nem utolsó eredményekkel a korábbi világbajnokságokról. Tehát izgalmas összecsapások szemtanúi lehetünk majd, ezért azok számára akik érdekeltek a sportfogadások világában érdemes átolvasni bizonyos oldalakat mint a foci vb oddsok hogy még tisztább képet kapjanak a meccsekről és a lehetséges végkimenetekről.