Hétvégén startol Kaposváron a Giro d’Italia magyarországi roadshow-ja

Már csak egy hónap a Giro d’Italia Nagy Rajtjáig! Május 6-án hazánkból indul a legendás olasz kerékpáros körverseny és három nap alatt három magyarországi szakaszon csap össze a mezőny. Április 9-től négy héten át nagyszabású szurkolói roadshow-val hangolják a szervezők a Giróra az országot. A versenyútvonal több városában ingyenes szabadidős és kerékpáros programok, illetve családi események és a Nagy Rajt nagykövetei várják az érdeklődőket. Most szombaton például Kaposváron Till Attilával tekerhetnek, nagypénteken, Velencén Gianni Annonival, április 30-án Esztergomban pedig többek között Tápai Szabinával is találkozhatnak.

A világ egyik legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenye, a Giro d’Italia május 6-8-ig három magyarországi szakasszal veszi kezdetét: a Grande Partenza, azaz Nagy Rajt keretein belül a Budapest-Visegrád és Kaposvár-Balatonfüred etapok mellett egy időmérőt is tartanak a fővárosban.

A nagyszabású esemény szervezői a hagyományok szerint nemcsak a versenynapokon, hanem az előtte lévő időszakban is szuper, közösségépítő programokkal, és természetesen igazi olaszos fiesztahangulattal várják a versenyútvonalon a szurkolókat, valamint az érdeklődőket. Az első, illetve a harmadik etap útvonala melletti városokban, Nagykanizsán, Kaposváron, Keszthelyen, Velencén, és Esztergomban ingyenes szabadidős és családi eseményekkel készülnek a szervezők. Szurkolói fotópontok, kerékpáros aktivitások, zenés színpadi és kézműves programok hozzák közelebb a hamisítatlan Giro hangulatot.

A Giro Roadshow helyszínein a Nagy Rajt nagykövetei várják izgalmas programokkal az odalátogatókat. Kaposváron április 9-én Till Attilával lehet majd közösen kerékpározni, de a népszerű műsorvezető – lelkes amatőr bringásként – megoszt néhány hasznos tippet is a biztonságos tekerésről. Az ünnepi hosszú hétvége első napján, április 15-én nagypénteken Velencén Gianni Annonival tekerhetnek és találkozhatnak az érdeklődők, a gasztroguru egy Giro kvíz-re is invitálja a résztvevőket, amely során számos kulisszatitok derül ki a májusi versennyel kapcsolatban.

Április 24-én Nagykanizsán biciklis szerencsekerék, tekerős párbaj, arcfestés és még számos foglalkozás várja a helyieket. A roadshow utolsó etapján, április 30-án pedig Tápai Szabinával a közös sportfoglalkozás mellett kézműveskedni is lehet majd az érdeklődőknek Esztergom belvárosában. A közösségi programok mellett, a roadshow részeként egyes állomásokon a szurkolók megtekinthetik, és fotózkodhatnak is a Giro 2022-es, valamint a verseny 1987-es bajnoka, Stephen Roche trófeájával is.