Fogadjak a kedvenc csapatomra? Vagy ez rossz döntés?

A sportfogadók nagyon is jól tudják, hogy melyik évszakban, melyik hónapban, mely szezonban mikor, kire, kikre, melyik csapatra fogadjanak. A sportfogadók egy bizonyos százaléka nagyon szeret a kedvenc csapatára, vagy sportolójára, lovára, stb fogadni. Azonban biztos, hogy mindig ezt kívánja a józan ész? Biztos, hogy ez lesz a legjobb döntés? A cikkben érveket és ellenérveket sorakoztatunk fel, azaz néhány dologra hívjuk fel a figyelmet, hogy miért is jó a kedvencünkre fogadni és néha miért is kell pont az ellenkezőjét tenni?

Az ismeretek előnyt jelentenek

Nyilván, ha szeretünk egy csapatot, akkor szeretünk azokra fogadni, de az is igaz, ha kedvelünk egy csapatot, akkor minden ismeretet begyűjtünk róluk, hogy képben legyünk, hiszen fogadni igazából csak így lehetséges.

Amennyiben mindent tudunk egy csapatról, akkor nem csak a csapattagokról mélyítjük el az ismeretünket, hanem a csapat stratégiai játékáról is sok mindent tudni fogunk és ez magabiztossá tesz bennünket és 100 százalékig hiszünk bennük, és ezzel együtt a döntéseinkben is. Azonban, ez olykor félrevezető is lehet és elvakulttá is tehet bennünket.

Az ismereteink előnyt is jelenthetnek. Ha mindent tudunk a csapatunk tagjainak egészségi állapotáról, akkor azt is mindig tudni fogjuk, hogy egy-egy meccs előtt éppen melyik sportoló sérült meg, ami viszont lehet, hogy azt eredményezi, hogy éppen az aktuális fogadáson nem rájuk fogadunk, még akkor sem, ha ez az elveinkkel teljesen szembe megy.

Az, aki rendszeresen és általában a saját csapatára fogad, az nem csak a játékosokat, hanem az edzőket is ismeri. Ismeri az edzők erősségeit, gyengeségeit, a stratégiáit és így könnyebben is sikerül egy-egy, sportfogadással kapcsolatos döntés meghoznia. Nem csak a játékosok, hanem az edzők viselkedésének és stratégiai lépésének az ismerete is óriási előnyt jelent egy-egy sportfogadás során.

Azért is hátrányok is vannak

Milyen hátrányai lehetnek annak, ha egy jól ismert, egy szívünkhöz nőtt csapatnak szurkolunk, sőt mi több, fogadunk is rájuk? Az egyik ilyen hátrány, hogy érzelmi alapon hozunk meg kulcsfontosságú döntéseket. Sportfogadásnál a realitást és az érzelmeket külön kell egymástól választani, azonban a fanatikus rajongók ezt képtelenek megtenni, ezért van az, hogy még akkor is a kedvencükre fogadnak, amikor a másik csapat jóval erősebb. Viszont az ellenség iránt táplált ellenszenv felülír mindent. Ilyenkor mondják azt, hogy az érzelmek elvakítanak.

Az objektivitás hiánya is sok esetben sodor egy-egy sportfogadót csapdába és ezért van az, hogy ilyenkor veszítenek. Ha egy-egy rajongó képtelen az objektivitásra, akkor csakis hátránya származhat abból, ha az előre megjósolt sikertelenség ellenére is a kedvenc csapatára fogad az illető.

Aki komolyan gondolja a sportfogadást és nem szeretne veszíteni, a Mighty Tips Hu szerint is jól teszi, ha néha a józan logikát és nem az érzelmeket helyezi előtérbe.