Focirajongó vagy? Teszteld a tudásod online!

A labdarúgás fanatikusai kissé ínséges időket élnek az utóbbi hónapokban. A korlátozások miatt szurkolók nélkül megrendezett mérkőzések atmoszférája a mesterséges szurkolói hangokkal valljuk be, nem az igazi. Edzők, játékosok is beismerik, hogy ez a helyzet valamelyest a játék minőségének a rovására is megy, hiszen nehezebben tudják a trénerek motiválni csapatukat.

Szerencsére vannak azért mérkőzések, még ha néha el is marad egy-egy. A televízió segítségével a szurkolók nyomon követhetik ezeket, s általában mindenki igyekszik megtippelni a mérkőzés előtt, hogy melyik csapat fog nyerni. Vannak persze, akik ilyen tájt már a bajnokságok, kupák győzteseit is látják lelki szemeik előtt.

Ha te is szeretsz tippelni, akkor biztosan érdekelni fog az a magyar nyelvű internetes portál, ahol egyre több focis kvíz jelenik meg az utóbbi időben.

Milyen jellegű focis kvízek vannak?

A témák igencsak változatosak. Vannak kvízek, amelyek klubcsapatokat érintő kérdéseket feszegetnek, más játékok pedig a válogatott futballra fókuszálnak. Ha szeretnél jól teljesíteni, nem árt, ha képben vagy a hétvégi eredményekkel és azzal, melyik csapat milyen kupát nyert.

Az egyesületek, válogatottak mellett a világsztár játékosok karrierje is tartogat néhány olyan csavart, ami sokak számára izgalmasabb, mint maga az, hogy melyik csapat milyen eredményeket ér el.

Hogyan zajlik maga a játék?

Miután kiválasztottad a Keresztlabda honlapon a neked tetsző témakört, betölt a kérdéssort tartalmazó oldal. Vegyük például a Bajnokok Ligája tematikus kvízt. A cím után rögtön egy neves csatár, Edinson Cavani nevét látod, róla kell eldöntened, hogy nyert-e már Bajnokok Ligáját vagy sem.

Az köztudott, hogy az uruguayi labdarúgó rengeteg gólt szerzett eddigi pályafutása során, de elég volt-e mindez ahhoz, hogy a legrangosabb trófeát is megnyerje, amit klubszinten lehetséges? Nos, nem egyszerű kérdés, az biztos!

Persze ha nem tudod a választ, tippelhetsz is, végülis így is van 50% esélyed arra, hogy eltaláld a helyes választ. Na és mi a helyzet Antoine Griezmann-nal vagy éppen Robert Lewandowskival? E kvíz során összesen 10 kérdésre kell válaszolnod, csakúgy, mint minden más tudáspróba esetén.

Amit a kiértékelésről tudni érdemes

Minden egyes kérdésre adott válaszodnál azonnal értesít róla a rendszer, hogy jól vagy rosszul voksoltál-e. Ha a válaszod jó volt, zöld színnel kerül kijelölésre az, amelyik gombra kattintottál, ha nem jártál sikerrel, akkor pirossal. Az összes kérdés megválaszolása után a rendszer összegzi, hány jó válaszod volt, és egy vicces gif kíséretében megmutatja azt.

Ha az eredményed nem olyan elsőre, amit szívesen megosztanál a nagyvilággal, akkor újra kitöltheted a kvízt.