Elimina Tour Kanizsa Grand Prix – UCI C3 XCE (Eliminátor) verseny – 2014.09.13. szombat

Az Elimina Tour egy ingyenesen látogatható, hagyományteremtő, minden évben megrendezésre kerülő, több állomásos kerékpáros rendezvény és versenysorozat, amelynek eliminator pro-sprint (XCE) versenyszáma egész napos szórakoztató élményt nyújt az odalátogatóknak.

A magyar versenyzők számára a nevezés a 2014-es kanizsai XCO versenyre az Odin rendszeren keresztül történik, az XCE versenyre az eliminatour@gmail.com e-mail címre küldött üzenettel lehet regisztrálni. A nevezés a kanizsai futamokra – mind az XCE és XCO futamra – ingyenes! Az előnevezés határideje szeptember 10. 12:00 óra.

 

Az Elimina Tour Kanizsa Grand Prix versenyhétvégén helyszíni nevezést is elfogadnak, azonban szeretnék felhívni a versenyzők figyelmét, hogy az XCE verseny esetében a helyszíni nevezéskor nem tudják figyelembe venni a versenyző aktuális világranglista helyezését, ezáltal véletlenszerűen adják ki ezen versenyzők számára a rajtszámot és a rajtidőt. Az XCO verseny esetében (az előnevezettek számára) a beszóltás szintén az aktuális vilgárangilsta alapján történik. A helszínen nevezőket nem szólítják be, így azok a mezőny végéről rajtolnak majd.

Pályaleírás – lezárt útszakaszok

A kerékpáros versenypálya az Erzsébet tér – Rozgonyi utca kereszteződéséből indul a Rozgonyi utca felé. A Rozgonyi utcában a hagyományos menetiránnyal szemben halad a versenypálya az út jobb oldalához igazítva. Az utca vége előtt a pálya bekanyarodik egy üres telekre, azt követően eljut a Múzeum térre. Itt az Erdészet épülete előtt a pálya a lépcsőkön át kiér a Főútra, elzárva a Múzeum tér bejáratánál lévő parkolókat. A Fő útra érve a pálya az utca bal oldalán, a járda jobb oldalához igazítva halad a dödölle főzőverseny miatt kitelepülő standok mögött. A Fő utat keresztezve, valamint a dödöllés standokat megkerülve a túloldali járdán felfestett kerékpárúton folytatódik a pálya. Végig érve a kerékpárúton, a pálya a Vasember épület árkádjai alatt folytatódik. Az utolsó oszlopot megkerülve a belső térre ér ki, majd visszamegy az árkádok alá és a Fő útra. Itt a gyógyszertár előtt a pálya ismét visszavezet a belső térre, majd az anyakönyvezetői hivatal előtt a falhoz igazodva megkerüli az épületsort, kiérve a Nagyváthy utcába. Ezt követően a Fő utat keresztezve a Sabján Gyula utcában folytatódik a pálya, az út bal oldalán, a rendőrségi ki-és bejárást nem akadályozva, az átmenő forgalmat részlegesen akadályozva, a programtól függően. A Sabján Gyula utca az időfutam (női időfutam: 14:10-14:50, valamint férfi időfutam: 14:50-15:40) alatt hermetikusan zárva, a többi futam alatt futamonként nyitva tart. A gyalogosok átjutását folyamatosan, az autós forgalmat időközönként biztosítják. A Vásár utcába kanyarodva az útvonal az Erzsébet tér felé vezet. Itt az út jobb sávjában halad a pálya, majd ráfordul az Erzsébet térre, ahol a Polgármesteri hivatal előtt az úttesten kerül kiépítésre a befutó/cél terület.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?