A paralimpiára készül a nagykanizsai Zborai Gyula

Zborai Gyulát, a Kanizsa Sörgyár SE asztaliteniszezőjét láttam vendégül. A kanizsai sportoló már javában készül – fizikailag és mentálisan is – a tokiói paralimpiára, amelyet augusztus 24. és szeptember 5. között rendeznek a japán fővárosban.
Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy a kanizsaiak egy emberként fognak szurkolni Zborai Gyulának, aki immár negyedik alkalommal képviseli hazánkat és ezzel együtt Nagykanizsát is az ötkarikás játékokon!

Találkozónk alkalmával beszélgettünk a kanizsai asztalitenisz múltjáról és jelenéről, de természetesen nem maradt el a paralimpiai esélylatolgatás sem! Zborai Gyula elárulta, hogy az úszásban, a vívásban és a kajakozásban is nagyon jók a kilátások, sőt, maga az asztaliteniszcsapat is éremesélyes. Ezzel együtt számítanak olyan ellenfelekre, akik még okozhatnak nekik meglepetést.

Személy szerint nagyon örülök, és büszke vagyok arra, hogy Zborai Gyula ismét jelen lesz a paralimpián. Korábbi eredményei alapján – paralimpiai 4. helyezés, Európa- és világbajnokságokon szerzett pontszerző helyek, valamint ezüst- és bronzérmek – méltó arra, hogy a kiváló magyar válogatott színeiben szerepeljen.

Sok sikert kívánok Zborai Gyulának, és eredményekben, élményekben gazdag tokiói versenynapokat! – írta Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotó: Balogh László – Facebook)