A 10 leggazdagabb NBA játékos 2020-ban

Az NBA játékosok nem csak a magas fizetést biztosító szerződések birtokában vannak, hanem számos támogatási, szponzorációs támogatást is kötnek különféle nagyobb márkaneveket viselő cégekkel, amelyek szintén több millió dollárt hoznak a konyhára. A világon, az egyik legjobban fizető sport, a kosárlabda. Szó se róla, az NBA játékosai nagyon is jól meg vannak fizetve és a profi NBA játékosok a leggazdagabb sportolóknak számítanak nem csak Amerikában, hanem az egész világon. Mutatjuk is a 10 leggazdagabb NBA játékost.

Kevin Durant az egyik olyan NBA kosárlabdázó, aki kiemelkedő tehetséggel rendelkezik. Az NBA bajnokságot kétszer is megnyerte. Két olimpiai aranyéremmel és egy kosárlabda világbajnokságon szerzett aranyéremmel is büszkélkedhet. A vagyonát 170 millió dollárra becsülik.

A kilencedik helyen álló Grant Hill, hétszeres NBA bajnok és 180 millió dolláros vagyon birtokosa. Hill összesen négy csapatban játszott az NBA-ban töltött 19 éve alatt.

Hakeem Olajuwon kétszer nyerte meg az NBA bajnokságot. Majd’ 20 éves karrierje alatt 12 All-star kitüntetést is kapott. A vagyona 200 millió dollár.

A San Antonio Spursban játszó David Robinson a hetedik helyet birtokolja. Kosárlabda karrierje nem minden, hiszen haditengerészeti tiszt volt előtte, emiatt Admirálisnak is nevezik. Kétszer is nyert NBA bajnokságot és tízszeres NBA All-star.

A hatodik helyre került Shaquille O’Neal a 400 millió dolláros vagyonával. Négyszer nyerte meg az NBA bajnokságot. Jelenleg sportelemzőként dolgozik.

Az ötödik helyet LeBron James birtokolja. Vagyonát 480 millió dollárra becsülik. King James-nek becézik és a híres, profi kosárlabda játékoshoz, Micahel Jordanhez hasonlítják. Eddigi pályafutása során két olimpiai érmet szerzett, és 16 alkalommal lett NBA All- star egy yankee fogadás oldal szerint.

Kobe Bryant 10 éven keresztül a Lakers csapatát erősítette. Öt alkalommal nyerte meg az NBA bajnokságot és 18 alkalommal kapott All-star kitüntetéseket. Vagyonát 500 millió dollárra becsülték, az év elején bekövetkezett tragikus halála előtt.

Magic Johnson a harmadik helyet kapta meg a 600 millió dolláros vagyona miatt. A ma már visszavonult sztár üzleti vállalkozások tulajdonosa. Az NBA bajnokságot ötször is megnyerte, és nem csak All-star kitüntetéseket kapott, hanem olimpiai aranyérmet is.

A második helyet Junior Bridgeman birtokolja. Mindössze 12 évig volt NBA sztár, ma már az üzleti szférában ér el sikereket.

Az első hely, Michael Jordané, aki elképesztő vagyonnal 1,9 milliárd dollárral rendelkezik. 15 évig játszott az NBA-ban. Ötször is megnyerte az NBA MVP-t. Nem csak a világ leggazdagabb kosárlabda játékosi címet nyerte el, hanem a világon az egyik leggazdagabb emberként tartják számon.