Vezetéstől eltiltva okozott balesetet, majd lelépett


A 7522-es számú úton közlekedett Esztergályhorváti irányába egy zalaszabari férfi személyautóval február 2-án (kedden) délután. A 14-es kilométerszelvényben lévő jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott, majd letért a bal oldali útpadkára és a vízelvezető árokba hajtva felborult.

A balesetet követően a sofőr a helyszínről gyalogosan eltávozott, őt később a Zalakarosi Rendőrőrs járőrei Zalaszabaron, a Kinizsi utcában igazoltatták. A jármű vezetője a baleset során személyi sérülést nem szenvedett, azonban adatainak ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy nem vezethetett volna, mert a járművezetéstől korábban eltiltották.

A rendőrök a 26 éves férfit a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)