Üzletszerűen űzte az átverést a zalaszentbalázsi H. K.

A nyírbátori rendőrök beazonosították és őrizetbe vették a zalaszentbalázsi férfit, aki az interneten kínálta nem létező portékáit.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást H. K. 19 éves zalaszentbalázsi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. június és 2020. április között egy internetes oldalon kínált eladásra olyan termékeket, amelyek nem voltak a birtokában.

(A fotó illusztráció)

A gyanúsított a hirdetésére jelentkezőktől az árucikkek teljes vételárát kérte átutalni, amit minden esetben megkapott, de az általa ígért terméket nem küldte el, vagy nem a megrendelt értékű és minőségű műszaki cikket kézbesítette.

A csalás áldozatai próbáltak reklamálni, de az eladót utólag már hiába hívták, nem volt elérhető a korábban megadott telefonszámon.

Széleskörű adatgyűjtés eredményeként a nyírbátori nyomozók a férfit beazonosították és a nagykanizsai rendőrökkel együttműködve április 28-án (kedden) elfogták, a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították, ahol 25 rendbeli csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A férfi elszámoltatása alatt a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett a 19 éves gyanúsított letartóztatásának indítványozására – írta közleményében szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.