Súlyos sérülésekkel járó baleset történt Galambok és Zalakomár között

Mai nap súlyos balesethez vonultak a zalakarosi mentők. Galambok és Zalakomár között egy személygépkocsi szenvedett balesetet. A helyszínre mindkét zalakarosi mentőegység (20/81, 20/82) és a a zalakarosi mentőállomás vezető is a helyszínre érkezett és megkezdtek a súlyos sérültek ellátást.

A helyszínre még 2 mentőhelikopter is érkezett (Sármellék, Balatonfüred). A zalakarosi tűzoltók segítségével egy sérültet kiszabadítottak a roncsból. Mindhárom súlyos sérültet kórházba szállították stabil állapotban. Köszönjük a mentésben résztvevő összes bajtársnak, és a társszervek összehangolt profi munkáját – tudatta kedden Facebook oldalán a Zalakaros Mentőállomás. (Helyszíni fotók: Zalakaros Mentőállomás – Facebook)

A balesettel kapcsolatban a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte: lecsúszott az úttestről, majd egy szántóföldön a tetejére borult egy autó a 7-es főút 193-as kilométerének közelében, Zalakomár és Galambok között. A gépjárműben hárman utaztak, közülük egy ember beszorult. Őt a riasztott zalakarosi és nagykanizsai hivatásos tűzoltók szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a balesettel kapcsolatban azt írta: Egy 26 éves tófeji férfi közlekedett 2022. április 5-én 14 óra 4 perc körül egy személygépkocsival a 7-es számú főúton Nagykanizsa irányából Zalakomár irányába. A 192-es kilométerszelvénynél letért a menetiránya szerinti jobb oldalra, majd ellenkormányozást követően áthaladt az úttesten és a menetiránya szerinti baloldalra lesodródva az útpadkán és a vízelvezető árkon keresztülhaladva egy beton kerítés elemnek ütközött. Onnan továbbhaladva egy fának csapódott majd a személygépkocsi elejével többször megtűzve majd tengelye körül átfordulva tetőlemezére borulva haladási irányával szemben került nyugalmi helyzetbe. Az ütközéssorozatot követően a gépjárművezető és két zalaegerszegi utasa is megsérültek. A három férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. (Fotó: ZMRFK)