Soha nem volt jogosítványa, piásan motorozott, a kanizsai zsaruk őrizetbe vették és bíróság elé állítják

Soha nem volt vezetői engedélye a 46 éves helyi férfinek, 72 órán belül bíróság elé állítják.

A járőrök október 2-án (szombaton) 19 órakor Nagykanizsán, a Csengery úton a gyalog- és kerékpárúton igazoltattak egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő 46 éves helyi férfit, aki ráadásul szabálytalanul egy utast is szállított.

A sofőr ellenőrzése során megállapították, hogy vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, valamint felmerült nála az alkohol-fogyasztás gyanúja is, melyet az alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett.

A motorost további mintavételre előállították, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Ügyében járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás is indult.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a járművezető az általa vezetett, engedélyhez kötött jármű vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható – tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.