Románok loptak 3 milliót érő aranyat Kanizsán, Letenyén kapták el őket

A nyomozás adatai szerint három román állampolgár – két férfi és egy nő – ment be egy nagykanizsai ékszerüzletbe csütörtökön a délutáni órákban, ahol az eladók figyelmét elterelve több mint hárommillió forint értékű aranyékszert loptak el egy tálcán, majd gyorsan távoztak.

A nagykanizsai rendőrök adatgyűjtést követően megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetését követően a lopással gyanúsítható személyek rövid időn belül egy taxival elhagyták Nagykanizsa területét és Letenyére utaztak.

A tolvajok tudták, hogy lebuktak, ezért az idősebb férfi gyalog elmenekült a városból, de két társát a rendőrök elfogták. A nő a rendőrök kiérkezése előtt testüregébe rejtette az ellopott ékszereket, amiket rosszulléte miatt a későbbiekben önként átadott.

Harmadik társukat a rendőrök pár órával később egy benzinkúton elfogták.
A nagykanizsai nyomozók mindhárom személyt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására – tájékoztatott pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)

Információink szerint egy román férfit és egy nőt Letenyén a Pozsonyi utcában zsuppolták be a rendőrautóba, a két tolvajt az egyenruhások kiérkezéséig letenyei állampolgárok tartották vissza.

Az idősebb, elszökött románt rendőrségi kutyával is keresték, a kutya szagot fogott a Pozsonyi utca és az Owi Zala Bt. közötti mezőgazdasági területen, de aztán elvesztette. A szökevényt egy letenyei polgár jelzésének köszönhetően csütörtök éjjel fogták el a zsaruk.