Rendőrség: főleg gyorshajtás miatt baleseteznek a motorosok Zalában

A nyári időszakban a Zala Megyei Rendőr- főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a motorosok ellenőrzésére, melynek célja a balesetek megelőzése, illetve a szabályszegők kiszűrése volt. Az egyenruhások 2022. július 2-án tartott akció során a 71-es számú főút gyenesdiási-balatonedericsi szakaszán, 9 motorost állítottak meg, közülük 2 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki összesen 20 ezer forint összegben, míg 2 esetben szabálysértési feljelentéssel, 2 esetben pedig figyelmeztetéssel éltek.

A motorosok által okozott balesetekről általánosságban elmondható, hogy jellemzően a sebesség hibás megválasztása, azaz a relatív gyorshajtás jelenti a problémát, illetve az ehhez kapcsolódó vezetéstechnikai hiányosság tudatta pénteken a rendőrség honlapján ZMRFK.

A legutóbbi zalai motorosbaleset Hahótnál történt.

Egy 25 éves berzencei férfi közlekedett motorkerékpárral 2022. július 7-én 16 óra 20 perc körül a 74-es számú főúton Zalaegerszeg felől Nagykanizsa irányába, amikor Hahót, Fakospuszta településrész lakott területén belül járművével a nedves úttesten megcsúszott és oldalára borult, majd az út melletti árokban egy híd betongyűrűjének ütközött. A balesetben a motorkerékpáros megsérült – írták, (Helyszínelési fotók: ZMRFK)