Piásan jelzőtáblát döntött egy 74 éves sofőr Nagykanizsán

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy 74 éves zalakarosi férfi közlekedett az idén szeptember 15-én 18 óra 15 perckor Nagykanizsán, a Balatoni úton egy Honda típusú autóval. Amikor a Hevesi Sándor utcai körforgalomhoz ért, kidöntött egy közúti jelzőtáblát, majd a baleset után a sofőr elhajtott a helyszínről.

A rendőrök a helyszín közelében megtalálták az autót, és annak vezetőjét. Az ellenőrzéskor a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért további mintavétel céljából előállították.

A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a sofőr szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt. A rendőrök a 74 éves férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek – tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotók: ZMRFK)