Pénzt kért a kórházi vizsgálatokért egy zalai szakorvos, őrizetbe vették

Büntetőeljárás indult az orvos ellen.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat egy Zala megyei orvos ellen, vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az eljárás adatai szerint az orvos a magánpraxisába tartozó pácienseket telefonon történt egyeztetést követően, a helyi állami kórház ultrahangos vizsgáló helyiségébe rendelte be és fogadta, mely esetekben a kórház alkalmazottjaként, munkaidőben és ügyeleti időben látta el a betegeket, a kórházban végzett vizsgálatokért pénzt kért és fogadott el, így az egészségügyi jogviszonyával kapcsolatos kötelességét megszegte.

A nyomozók október 12-én (kedden) gyanúsítottként hallgatták ki az orvost, akinek őrizetbevételéről rendelkeztek – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Próbáltunk az üggyel kapcsolatban több információt szerezni, például meg szerettük volna tudni, hogy mely zalai kórházban történt az eset. A rendőrség azt közölte honlapunkkal, hogy a közleményen kívül, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adnak ki további információt.

Az biztos, hogy Zalában három kórház van, (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely) amelyek mindegyikében van különféle ultrahangos vizsgálat. Részletes információkkal a nyomozás lezárta után tudunk szolgálni.