Oltási regisztrációval házalnak csalók Nagykanizsán!

Egy nagykanizsai idős férfit lakásán kerestek fel a körzeti orvosi rendelő nevében ismeretlenek.

Egy idős, Nagykanizsán élő férfi tett bejelentést a rendőrségre hétfőn, hogy egy héttel korábban a délelőtti órákban lakásán megjelent két ismeretlen személy, akik azt állították, hogy a körzeti orvosi rendelő megbízásából mentek, és az új típusú koronavírus miatt kialakult vírushelyzettel kapcsolatos oltási regisztrációhoz szükséges iratok vannak náluk, amit alá kell írni, hogy az idős ember bekerüljön az oltási listára.

A gyanútlan idős férfi aláírta a dokumentumot, majd az ismeretlen személyek elmentek. Később gyanúsnak találta a körülményeket, ekkor felkereste a körzeti orvosi rendelőt, ahol elmondták neki, hogy senkit nem küldtek ki azért, hogy regisztrációt készítsenek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek megelőzése érdekében felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az oltási regisztráció érdekében senkit nem keresnek meg személyesen a lakásán, azt kizárólag a https://koronavirus.gov.hu oldalon tehetik meg azok, akik élni kívánnak az ingyenes oltás lehetőségével.

Amennyiben úgy érzi, csalás áldozatává vált, tegyen bejelentést bármely rendőrnél vagy rendőri szervnél, illetve névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es díjmentes segélyhívó számon! – tájékoztatott illetve hívta fel a figyelmet pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.