Nők futtatása miatt tartóztattak le egy nagykanizsai férfit és társát

Letartóztatott a Kecskeméti Járásbíróság két férfit, akik “örömtanyákat” üzemeltettek Münchenben és Kecskeméten. A gyanúsítottakat a magyar és a német hatóságok együttműködésének köszönhetően fogták el – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hétfőn a rendőrség honlapján.

Azt írták, az 57 éves nagykanizsai B. István József és a 34 éves kecskeméti B. Szabolcs Endre ellen emberkereskedelem és kényszermunka, elősegítése és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak. A nyomozás adatai szerint B. István már legalább tíz éve üzemeltetett és vezetett egy müncheni örömtanyát, ahova online hirdetések útján toborzott nőket.

A főként magyar állampolgárságú nőket az örömtanya területén szállásolta el, segített nekik a németországi “munkához” szükséges engedélyek megszerzésében, kezelte online hirdetéseiket, és szükség esetén ki is szállíttatta őket. Egyidejűleg 6-8, az elmúlt években összesen több tucat nő dolgozott a férfinél, aki a nőktől a napi bevételük felét vagy egy előre meghatározott napi összeget követelt.

A közlemény szerint a gyanúsítottnak a koronavírus-járvány terjedése miatt átmenetileg be kellett zárnia a müncheni “örömtanyát”, ekkor – 2021 második felében – Kecskeméten bérelt ki egy társasházi lakást. Itt egyidejűleg 2-3 nő dolgozott, akik napi 10 ezer forintot fizettek neki.

Az ügy másik gyanúsítottja 2021 végétől szintén kibérelt egy kecskeméti lakást, amelyet hasonló tevékenység céljából meghirdetett és kiadott, szobánként napi 10 ezer forintért. Az ő feladata volt, hogy a két bérelt lakásban dolgozó nők napi pénzét beszedje és azokat ellenőrizze.

A két férfit egy héttel ezelőtt fogták el a rendőrök: B. Istvánt Budapesten, B. Szabolcs Endrét pedig Kecskeméten. Az utóbbi gyanúsított által használt személygépkocsiban talált kábítószergyanús anyagok mennyisége felvetette a kábítószer-kereskedelem gyanúját is.

A magyar nyomozók átkutatták a két kecskeméti ingatlant, a német rendőrök pedig a müncheni örömtanyát. A két férfit a rendőrség őrizetbe vette, a Kecskeméti Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat. Az ügyben a közeljövőben további gyanúsítások várhatók – olvasható a közleményben. MTI (Fotók: police.hu)