Migránsok gyalogoltak az M7-es autópályán a sormási pihenőnél

Az M7-es autópálya 214-es kilométerszelvényénél, a sormási pihenőnél szombaton délelőtt 10 óra 30 perc körül két férfit tartóztattak fel a rendőrök. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az országba.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Úgy tudjuk, hogy a két férfit Letenyére állították elő az egyenruhások, majd kikérdezésüket követően a tompai határátkelőhelyen – ezt hívják ideiglenes biztonsági határzárnak – átadják őket a szerb hatóságoknak.

Fotó: Google Maps

Kétszer is elfogtak határsértőket Letenyénél

A Letenyei Határátkelőhelyen szeptember 22-én (kedden) 14 óra körül a rendőrök egy kamiont ellenőriztek és három külföldi állampolgárt észleltek. Az egyik férfi palesztinnak a másik kettő marokkóinak vallotta magát. Az illegális migránsok jogellenesen jutottak be az országba. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.