Megölte újszülött kislányát egy 19 éves nagykanizsai nő

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházból érkezett bejelentés a rendőrségre tavaly május 21-én reggel, hogy ellátásra jelentkezett egy otthonában szülő nő és gyermeke.

A nyomozók részletes adatgyűjtésbe kezdtek, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy 2020. május 20-án a kora esti órákban egy nagykanizsai ingatlanban egy 19 éves nő egy életképes csecsemőnek adott életet.

(Babamentő inkubátor a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház “SZTK” bejáratánál)

Az eljárás adatai szerint segítséget nem kért senkitől, a gyermeket nem látta el, gondozatlanul magára hagyta, akinek a testhőmérséklete jelentősen lecsökkent, majd május 21-én az esti órákban elhunyt. A kórházban olyan sérüléseket is találtak a csecsemőn, amelyek súlyos, életveszélyes állapotot idéztek elő nála.

A 19 éves nagykanizsai nőt a rendőrök elfogták, majd tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Honlapunk más forrásból úgy értesült, hogy az elhunyt kisbaba egy kislány volt.