Lezárták a határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál

A havazás miatt a szlovén hatóságok lezárták a határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel 2021. december 9-én a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek nem léphetik át a határt Tornyiszentmiklóson és Rédicsen. A zalai rendőrök a kamionokat a pihenőhelyekre terelik.

A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan – tájékoztatott csütörtökön délelőtt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ország egyes részein a késő délelőtti órákig tartós ónos eső várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök hajnali adatai szerint az ónos eső veszélye miatt több megyében vannak érvényben elsőfokú riasztások, később Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Zala megyében adhatnak ki újabb riasztásokat.

A havazás veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta: mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Aki teheti, ónos eső miatt érvényben lévő riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el.

FRISSÍTÉS!

Feloldották a korlátozást a szlovén hatóságok, a tehergépkocsik újra behajthatnak Szlovéniába.

A szlovén hatóságok 2021 december 9-én 13 órakor feloldották a korábban a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek részére hozott forgalomkorlátozást, így a kamionok akadálytalanul haladhatnak Szlovénia felé – írta a megyei rendőrség.

Így havazott és havazik Szlovéniában és a szlovén autópályán. A fotókat kamionos ismerősünk, a letenyei Sztojkó Roland készítette.