Kölcsön kért, majd lopott egy eszteregnyei házból

Bejelentés érkezett a rendőrségre tavaly december 27-én, hogy a telefonáló eszteregnyei házából egy férfi pénzt lopott el.

Előtte este a bejelentőnél volt a személy, aki pénzt kért tőle kölcsön. A tulajdonos bement a szobába, hogy kihozza a kölcsönkért összeget, ismerőse ekkor kileste, hogy honnan szedi elő a pénzt. Ezt követően a tulajdonos figyelmét elterelve a kifigyelt helyről közel 100 ezer forintot lopott el a vendég.

A rendőrök az adatgyűjtést követően lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 19 éves férfit.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsa Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sormáson, Eszteregnyén, Homokkomáromban fosztogatott

Sormás, Eszteregnye, Homokkomárom: valamiért feladta a tisztességes életét az idén nyárig büntetlen előéletű, 36 éves, nagykanizsai férfi, és a térségünkben lévő települések pincéinek fosztogatásába kezdett. Gépkocsival érkezett és vitt mindent, amit csak ért. Elfogása után anyagi gondjaira hivatkozott, de akinek anyagi gondjai vannak, az dolgozni, ne pedig betörni menjen, nem igaz?