Két órán belül megtalálták a kanizsai rendőrök az eltűnt nénit

Fia nagyon megijedt, amikor Nagykanizsán az Erdész utcai lakásukban nem találta 79 éves beteg édesanyját.
Az Alzheimer-kórban szenvedő asszony csütörtökön délelőtt egy szál pólóban tűnt el.

Fia, Gábor kétségbeesetten kereste, majd bejelentést tett a rendőrségre. Innentől kezdve nagyon felgyorsultak az események.
A nagykanizsai rendőrök hamar intézkedtek, több kollégájukat mozgósítottak, átnézték a kamerafelvételeket, ahonnan látták, melyik irányba indult el az idős asszony.

A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően az eltűnt nénit 11 óra után, kicsit kihűlve, de épségben megtalálták az egyenruhások és hazaszállították.

“Szeretném nyilvánosan is megköszönni a gyors, hathatós segítséget rendőreinknek! Köszönöm szépen!” – írta honlapunknak Beck Gábor.

Az esettel kapcsolatban péntek délelőtt a Zala megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közleményt adta ki:

A térfigyelő kamerák segítségével találták meg a nagykanizsai rendőrök az idős asszonyt

A rendőrség ügyeletére 2020. január 23-án 10 óra 43 perckor érkezett bejelentés, hogy egy 79 éves nő 9 óra 30 perc körül elment nagykanizsai otthonából, azóta életjelet nem adott magáról és feltehetően segítség nélkül nem találna haza.

A rendőrök megkezdték az eltűnt nő keresését, és a térfigyelő kamerarendszer által rögzített felvételek alapján azonosították az útvonalát, és 11 óra 17 perckor Nagykanizsán meg is találták. Az egyenruhások a nőt sértetlenül átadták a hozzátartozóinak.