Két figyelmetlen gyalogost ütöttek el Nagykanizsán

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt október 15-én (csütörtökön) este 19 óra 33 perckor Nagykanizsán.

Egy orosztonyi és egy helyi nő a Petőfi Sándor utcában gyalogolt a járdán, amikor Dózsa György utca kereszteződéséhez érve figyelmetlenül, futva szándékoztak átkelni az úttesten és egy tótszerdahelyi férfi által vezetett személyautó elsodorta a két gyalogost, akik az úttestre estek.

(A baleset helyszíne. Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A balesetben a járókelők – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedtek – tájékoztatott pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egyébként a közelben van kijelölt gyalogosátkelőhely és a KRESZ idevonatkozó szabályai szerint a gyalogosoknak azon kell/kellett volna átkelni az úttesten.

A gyalogos az úttestre akkor léphet egyéb helyen, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Egy nőt és három gyereket ütöttek el Nagykanizsán a zebrán – Dél-Zala Press

A rendelkezésre álló információk szerint egy 67 éves férfi közlekedett 2020. január 3-án (pénteken) délelőtt 9 óra 48 perckor Nagykanizsán, a Hevesi Sándor utcában a Dózsa György utca irányából a Rózsa utca felé egy Ford típusú személygépkocsival.