Ittasan vezető nagykanizsaiak állhatnak bíróság elé

A nagykanizsai rendőrök befejezték annak a két férfinak és egy nőnek az ügyét, akik ittas állapotban vezették gépjárműveiket.

Az egyenruhások szeptember 3-án 20 óra 55 perckor Nagykanizsán, a Hevesi úton ellenőriztek egy személyautóval közlekedő 35 éves helyi férfit.

A rendőrök másnap szintén Nagykanizsán, a Dózsa György utcában igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 47 éves helyi nőt, majd nem sokkal később ugyanott, 20 óra 54 perckor egy másik gépjárművel egy 47 éves nagykanizsai férfit.

Az igazoltatások során az egyenruhások alkoholtesztert alkalmaztak a járművezetőkkel szemben, ami mindhárom esetben pozitív értékeket jelzett, ezért további mintavétel céljából a három sofőrt előállították, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellenük.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyekben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.