Ittasan vezetett a zalaszentbalázsi férfi

Egy 58 éves zalaszentbalázsi férfi közlekedett január 6-án reggel Hahóton, a Zrínyi Miklós utcában a Deák Ferenc utca irányából a 74-es számú főút felé egy személygépkocsival. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban letért az úttestről, majd az útpadkán tovább haladva nekiütközött egy parkoló autónak. A balesetben a gépjárművezető megsérült.

A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították, vezetői engedélyét elvették. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján az 58 éves férfi szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt. A rendőrök a férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFRK)