Ittasan okozott balesetet Nagykanizsán

Egy 59 éves nagykanizsai férfi közlekedett 2021. december 16-án 16 óra 25 perckor egy személygépkocsival Nagykanizsán a Táborhely utcában a Munkás utca irányába, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatból történő kihaladás során figyelmetlensége illetve ittassága miatt nem követte az út vonalvezetését, mely miatt áthaladt a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és összeütközött, a Munkás utca irányából szabályosan közlekedő 41 éves nagykanizsai férfi által vezetett gépjárművel. Az ütközés következtében mindkét járműben anyagi kár keletkezett, a baleset során személyi sérülés nem történt.

A rendőri intézkedés során felmerült a gyanú, hogy az 59 éves sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, melyet az alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket mutatott. A férfit további mintavétel céljából előállították. Az eljárásba bevont igazságügyi szakértő véleménye alapján az 59 éves gépjárművezető szervezetében a baleset idején bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt; a férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyekben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)