Három balesetben is vadakkal ütköztek autósok Zalában

Zala megyében augusztus 2-án, és 3-án (vasárnap-hétfő) hajnalban hét balesetből három vadelütés volt. A balesetekben nem sérült meg senki, azonban az autókban anyagi károk keletkeztek.

Vasárnap 13 óra 40 perckor Zalakoppánynál, a 7532-es számú úton közlekedett egy 58 éves zalaszentlászlói nő Zalaszentgrót irányából Kehidakustány felé egy Honda típusú autóval. Haladása során egy őzbak ugrott a járműve elé, melyet elütött.

Az esti órákban, 19 óra 10 perc körül az M7-es autópályán Zalakomár irányából Nagykanizsa felé közlekedett egy 34 éves nagykanizsai férfi egy Audi típusú autóval, amikor 190-es kilométerszelvénynél egy őz futott ki elé, melyet a fékezés ellenére elütött.

Hétfőn, augusztus 3-án 2 óra 45 perckor 7538-as számú úton, Lenti irányából Lovászi felé egy 43 éves lengyel állampolgárságú férfi közlekedett Renault típusú autójával, amikor egy szarvas ugrott elé és elütötte – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében fogadják meg a zalai zsaruk tanácsait.

Őznász Zalában is

Jó tanácsok a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól. Elkezdődött az őznász időszaka Zala megyében is. Az őzek ilyenkor jóval aktívabbak, ugyanakkor figyelmetlenebbek és óvatlanabbak is, ami fokozza a balesetveszélyt. Ebben az időszakban a nap bármely szakában találkozhatnak a közlekedők az állatokkal az utakon. Jellemzően nagy sebességgel ugranak a jármű elé, így a szokásosnál is nehezebb elkerülni a nem kívánt találkozást.