Galambokon lopott a zalakomári nő

A nagykanizsai nyomozók egy zalakomári nőt vettek őrizetbe.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 51 éves zalakomári nő ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2018. március 8-án a délelőtti órákban bement egy galamboki házba.
Már távozott volna, amikor a kerti munkával végző és a házba visszatérő sértettel összetalálkozott a nappaliban. Mint kiderült, a hívatlan vendég a szobában tartott pénztárcából egy tízezer forintos bankjegyet emelt ki, melyet meg is találtak a zsebében.
A helyszínre érkező rendőrök a zalakomári nőt előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra és őrizetbe vétele mellett, gyanúsítottként hallgatták ki.

Hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

– A besurranások megelőzése érdekében akkor is zárja be a kertkaput, bejárati ajtót, ha otthon tartózkodik és lehetőség szerint éjszakára se hagyja nyitva a nyílászárókat!

– Tartsa rendben ingatlanját, a sűrű bokrokat és az épülethez közeli fákat ritkítsa meg, vágja vissza, hogy a besurranó tolvajnak ne nyújtson fedezéket és ne alkalmazhassa azokat mászó eszköznek. Létráját is tartsa zárható helyen!

-Udvaron vagy közterületen parkoló autóját is zárja, ne tartson benne értékeket, iratokat látható helyen!

– Értékesebb és könnyen mozgatható műszaki és egyéb használati tárgyait ne hagyja őrizetlenül, készítsen értékleltárt, jegyezze fel azonosítóikat, illetve fotózza le! Az egyedi azonosítóval nem rendelkező berendezéseket, tárgyakat jelölje meg (például UV filc, bármilyen más nehezen eltávolítható jel- vagy jelsor)!

– Biztonságosabbá teheti ingatlanját, ha a mechanikai védelem kialakításán túl, elektronikai védelmi eszközöket is alkalmaz. Szereltessen fel riasztóberendezést! Tovább fokozhatja a biztonságot, amennyiben diszpécser-, illetve „vonulószolgálattal” rendelkező vagyonvédelmi cégre bízza értékei védelmét.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, azonnal értesítse a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es segélyhívón!
(Forrás:Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)